Un gând ce rezumă aşa frumos momentele pe care le-am petrecut împreună la centrul maternal din Oravița. Noi, tineri din grupurile „Colegiul Vino şi vezi” şi „Jubilate” ale Diecezei de Timişoara, organizați de Sr. Alexandra, Sr. Erika Maria şi Pr. Piry, am pornit în întâmpinarea copiilor şi mamelor din acest centru cu inimile deschise, cu daruri şi cu multă voie bună.
Înainte de sărbătoarea Sfântului Nicolae ne-am strâns, noi tinerii, să împachetăm darurile pentru copiii și mamele Centrului Maternal. A fost un moment de comuniune în care am reuşit să intrăm în această atmosferă a perioadei de Advent. Pe lângă pregătirea cadourilor, am stat la un ceai şi la o gustare împreună, apoi ne-am destins şi cu un joc care a creat o atmosferă plăcută şi veselă între noi.
Miercuri seara am fost întâmpinați acolo de surorile care au grijă de centru, de copii, mame dar şi de Părintele Ovidiu Cozmuța, parohul greco-catolic al locului.
După primirea călduroasă pe care ne-au oferit-o, a urmat o serbare pregătită de aceştia prin care ne-au introdus în spiritul de sărbătoare şi de aşteptare a Pruncului Isus, prin cântul lor. A urmat apoi un gând din partea părintelui Ovidiu, în care s-a subliniat pe ce este important să ne concentrăm în această perioadă. Cum ne dăruim, ce putem oferi din suflet, prin ce îl putem face pe celălalt să simtă iubirea noastră. Să punem mai puțin preț pe lucrurile materiale.
Astrid, una dintre tinere, a pregătit o meditație apoi ne-a oferit fiecăruia o lumânare pe care să o aprindem cu gândul de a-l întâmpina pe Pruncul Isus.
După aceste momente în care ne-am hrănit spiritual a urmat apoi să ne hrănim şi trupul cu mult iubita PIZZA. Între noi era o atmosferă caldă, plină de dialog, de împărtăşiri, un prilej de a lega noi prietenii.
Dansul, jocurile şi discuțiile au umplut seara şi ne-au apropiat unii de alții. Am văzut multă bucurie pe fețele tuturor şi simt că această dăruire despre care aminteam la început a fost una reciprocă.
A sosit momentul să ne luăm şi la revedere de la ei dar cu promisiunea că ne vom întoarce din nou pentru a petrece mai mult timp împreună. Aceste momente s-au scurs rapid dar au fost aşa de speciale şi pline de har.

Ponoran Beatrice și Giulia Parisi