Iubiți Frați și Surori în Cristos,

în luna septembrie vom organiza la Budapesta cel de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional, unde ne vom întâlni cu Isus și cu ceilalți credincioși, confrați ai noștri.
El este Gazda noastră, care ni se dăruiește cu aceste cuvinte: „Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu.“
Dorim să Îl sărbătorim împreună cu voi în Sf. Liturghie, în Euharistie și în cadrul acestui Congres.
Până atunci să ne rugăm unii pentru alții, sâmbătă, 5 iunie, cu ocazia sărbătorii Preasfântul Trup și Sânge a lui Cristos, timp de o oră, în fața Euharistiei, în miile de biserici din întreaga lume sau chiar și în casele noastre.

– Alăturărați-vă nouă pe site-ul corpusdomini.iec2020.hu!
– Găsiți un loc pe site-ul Corpus Domini unde există deja Adorație Euharistică.
– Dacă în apropiere de voi nu există posibilitate de Adorație Euharistică, atunci puteți organiza una în biserica locală, în capela unei școli sau a unui spital, întro comunitate călugărească, consultându-vă, în prealabil, cu parohul locului, cu rectorul bisericii sau cu superiorul monahal. Dacă în situația actuală creată de pandemie acest lucru nu este posibil, vă puteți înregistra și implica de acasă individual prin rugăciune.
– În biserică vă puteți ruga în fața Euharistiei în tăcere, prin meditație, în mod tradițional, cântând, slăvind, împreună cu copii, tineri, familii, vârstnici. Puteți implica muzicieni, grupuri de rugăciune, grupuri de Sf. Rozariu, comunități, școli și pe oricine care este fericit să petreacă o oră cu Regele Universului.
– Este important ca toți participanții să se înregistreze. Împreună cu voi acoperirea va fi completă în întreaga lume.
– Să păstrăm legătura între noi! Aveți ocazia să vă înregistrați la buletinul informativ al CEI2020, cu ajutorul căruia puteți fi la curent cu evoluția pregătirilor pentru Congresul Euharistic din 2021 de la Budapesta și puteți obține informații directe despre programe și oportunități de implicare.
Vă așteptăm în data de 5 iunie!

Cu drag: echipa Secretariatului CEI
iec2020.hu