Una dintre cele mai noi inițiative prilejuit de aniversarea a 250 de ani de la fondarea Reșiței industriale este și seria de concerte începute duminică, 16 mai, concerte care au loc pe orga Wegenstein din biserica parohială Maria-Zăpezii din Reșița, sub motto-ul „Canticum laudis pro Resita – 250“. În fiecare a treia duminică, începând din luna mai și până în octombrie 2021 va avea loc, de fiecare dată la ora 18.00, un concert de orgă, parțial chiar și cu acompaniament vocal. Duminică, 20 iunie, a avut loc cel de-al doilea concert al acestei serii, respectiv al acestui proiect muzical-aniversar. În deschidere, Părintele P. Gheorghe Iordache SVD, capelanul parohiei Reșița I. Maria-Zăpezii a rostit o alocuțiune, fiind urmat de președintele Forumului Democrat al Germanilor din Banatul Montan/Caraș-Severin, dl. Erwin Josef Țigla, care i-a prezentat pe cei doi protagoniști ai serii, cei doi organiști.
Denis Moldovan este absolvent al Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, activând în prezent în calitate de organist al bisericii parohiale Sf. Ecaterina din Timișoara I. Cetate; Krisztián Kelemen este student la Facultatea de Muzică a Universității din Szeged/ Seghedin, Ungaria și activează, concomitent, ca organist al bisericii parohiale Preasf. Inimă a lui Isus din Timișoara III Elisabetin.
Din programul concertului amintim operele compozitorilor Jean Galard, Karl Hoyer, Wolfram Rehfeldt, Martin Schneider și Louis Vierne – care au fost interpretate de Denis Moldovan, în timp ce Krisztián Kelemen a executat piese de J.S. Bach, Leon Boëllmann, Louis James, Alfred Lefébure-Wély și Max Reger.

(Erwin Josef Țigla – traducere și adaptare de Claudiu Călin)
Apărut în: Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, 29. Jahrgang/Nr. 7116, Bukarest, miercuri, 23 iunie 2021, pag. 5.
Foto: www.facebook.com/Demokratisches.Forum.der.Banater.Berglanddeutschen