Tinerii din Arhidiaconatul de Mureș s-au pregătit împreună pentru sărbătoarea Nașterii lui Isus. În organizarea Centrului Diecezan de Tineret din Cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara şi a Parohiei Romano-Catolice din Dorobanți sâmbătă, 9 decembrie, la ora 15:00, tinerii au participat la o celebrare în biserica locală pentru a aprinde a doua lumânare de Advent. În continuare în căminul cultural au avut loc activități de Advent. În cele ce urmează vă prezentăm două relatări despre acest eveniment.
În acest an aprinderea celei de-a doua lumânări de Advent a avut loc la Dorobanți. Un număr mare de copii și tineri s-au adunat pentru a se pregăti împreună în spiritul Sfintei Sărbători a Crăciunului.
Întâlnirea tinerilor a început la ora 15.00 în biserică cu o Liturghie a Cuvântului, unde, în cadrul unei scurte scenete, a avut loc aprinderea celei de-a doua lumânări de Advent. Patru tineri cu lumânări în mână au simbolizat cele patru lumânări de Advent: a păcii, a credinței, a iubirii și a speranței. În continuare, pr. Zoltán György paroh din Arad-Gai le-a transmis tinerilor un impuls de Advent și i-a îndrumat ca să se pregătească pentru sărbătoarea Nașterii lui Isus. Cântecele specifice acestei perioade a anului au creat o atmosferă intimă, pentru care îi mulțumim corului din Dorobanți.
Programul a continuat în căminul cultural, unde tinerii împărțiți în grupuri au putut parcurge stațiuni creative, la care au putut învăța într-un mod mai distractiv despre Advent și despre nașterea lui Isus.
Au existat stațiuni în care tinerii trebuiau să pună în ordine cronologică povestea Crăciunului, să rezolve un puzzle de Crăciun sau să asambleze o iesle. A fost, de asemenea, un colț de discuții, unde tinerii au putut să se cunoască mai bine între ei. Iar la finalul zilei, toată lumea a realizat un „lămpaș al nativității”.
Mulțumim comunității din Dorobanți și pr. paroh Lóránd Máthé pentru că ne-au primit cu multă dragoste.
Juhász Alexandra, Iratoșu

x x x

Lumina celei de-a doua lumânări ne întărește speranța! În timpul așteptării, ne dăm seama că Mântuitorul se grăbește spre noi. Această speranță a strălucit cu tărie în inimile noastre când ne-am adunat pentru o frumoasă aprindere de lumânări pentru tineri în Dorobanți! Am fost încântați nu numai să întâlnim fețe cunoscute, ci să legăm noi prietenii! Așa cum am auzit în Evanghelie, „Pregătiţi calea Domnului, drepte faceţi cărările lui!” Aceasta este ceea ce organizatorii evenimentului au încercat să ne încurajeze să facem cu ajutorul celor 10 stațiuni în care am învățat semnificația Adventului: să fim oameni mai buni în fiecare zi.
Un tânăr participant entuziast