În organizarea Centrului Diecezan de Tineret din Cadrul Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara şi a comunității romano-catolice din Eibenthal, va avea loc întâlnirea tinerilor catolici din Arhidiaconatul Montan. În cadrul Sf. Liturghii va avea loc aprinderea primei lumânări de advent. La această manifestare vor participa şi tinerii sosiţi din celelalte arhidiaconate ale Diecezei de Timişoara. Motto: Slujind, aducem lumina!

Program:
10:00 Sosirea si înscrierea participanților
11:00 Cateheză: Pr. Milan Sima (Clocotici)
11:30 Discuții în grupuri mici și plen
12:30 Prânzul
13:30 Atelier: coronițe de Advent
15:00 Sfânta Liturghie, celebrată de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan. Sf. Liturghie se va transmite pe pagina Facebook a Episcopiei de Timișoara.

Cea de-a doua lumânare de pe coroana de Advent va fi aprinsă sâmbătă, 3 decembrie a.c., în biserica din Vinga. La Sf. Liturghie celebrată la ora 17.00 de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan, vor participa tineri din Arhidiaconatul de Mureș. Sf. Liturghie se va transmite pe pagina Facebook a Episcopiei de Timișoara.
În data de 10 decembrie a.c., la ora 17.00 în biserica Millenium din Timișoara-Fabric se va aprinde a treia lumânare din coroana de Advent. Aici sunt așteptați să participe la programul spiritual care va începe la ora 15.00 tinerii din Arhidiaconatul de Timiș. Sf. Liturghie se va transmite pe pagina Facebook a Episcopiei de Timișoara.

În perioada Adventului în bisericile romano-catolice se celebrează Sfintele Liturghii Rorate, Liturghii celebrate în zorii zilei. Astfel de Sf. Liturghii pentru tineri vor fi celebrate după cum urmează:
30 noiembrie – biserica parohială Timișoara IV Iosefin, la ora 6.00. Sf. Liturghie se va transmite pe pagina Facebook a Parohiei Timișoara IV Iosefin și a Episcopiei de Timișoara.
7 decembrie – biserica Ordinului Piarist, la ora 6.00
14 decembrie – biserica Timişoara V Mehala, la ora 6:00.