Conform tradiției, în 6 decembrie copiii îl așteaptă pe Moș Nicolae, care în fiecare an sosește cu multe cadouri și dulciuri. De mai mulți ani Sf. Nicolae, prin persoana Excelenței Sale Iosif Csaba Pál episcop diecezan, a vizitat şi Centrul Diecezan de Tineret, unde în sala festivă a fost așteptat de grupuri de copii proveniți din familii nevoiașe. Deoarece în acest an situația pandemică nu permite organizarea evenimentelor cu mulți particianți, Moș Nicolae i-a rugat pe mai mulți tineri voluntari, membrii ai grupurilor de tineret romano-catolice din Timișoara, ca să îl ajute în pregătirea și împărțirea cadourilor.
Tinerii inimoși au ajutat cu bucurie, și cu pachetele de cadouri pregătite de ei au adus zâmbet pe fețele a 50 de copii. Dintre ei 14 locuiesc în Centrul maternal „Casa Mama Virginia“ din Oravița coordonat de părintele Ovidiu Cosmuța, parohul Bisericii Greco-Catolice din Oravița, în colaborare cu surorile carității Sfânta Ioana Antida. Restul cadourilor au ajuns la copii din familii nevoiașe din Timișoara.
Luni, 6 decembrie, seara Centrul Diecezan de Tineret și voluntarii Sf. Nicolae, Pr. Tiberiu Szabó, responsabil diecezan pentru pastorația tineretului, Sr. Alexandra Văcaru și Sr. Andreea Andrieș din Congregația surorilor carității Sfânta Ioana Antida, Sr. Erika-Mária Bukovics, din comunitatea din Timișoara a Mișcării Apostolice Schönstatt, referent diecezan de tineret, împreună cu tinerii au organizat și un program festiv cu și pentru copii pe platforma Zoom. După gândurile de Advent ale Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, cei prezenți l-au salutat pe Sf. Nicolae cu cântece, poezii și povești. Programul serii s-a încheiat cu binecuvântare episcopală.
Moș Nicolae a venit și la copii cuminți din Ciacova și Lipova, în parohiile de acolo, dar și în multe alte parohii, copii și preoții salutându-l pe Moșul cum au știut ei mai frumos și mai bine, astfel că la sfârșit au primit cu toții cadouri multe.