„Hujuju Fasching!” – Huiuiu Fărșang! – a răsunat din nou la Sântana, după pauza produsă de pandemia de Corona.
Copiii de la grădiniță și elevii secției germane a Liceului Tehnologic „Stefan Hell“ din Sântana au sărbătorit mult așteptatul carnaval.
Acesta a început în după-amiaza zilei de 14 februarie în sala de festivități a liceului. Prinți, Scufițe Roșii, polițiști, vrăjitoare, cowboy și alte măști colorate au mărșăluit în sala frumos decorată în ritmul Marșului lui Radetzky.
Programul a fost, de asemenea, colorat și variat. Cu inima și sufletul, cei mici, susținuți de cei mari, au cântat cântecul „Alle Masken sind schon da”.
Poezia de deschidere a tinerei Sarah Höniges, în dialect șvăbesc, „Luschtig is die Faschingsnacht” (Veselă e noaptea de Fărșang), i-a făcut pe toți să zâmbească.
Dansuri de mișcare precum: Aramsamsam, Calul Roșu, Cântecul Zburătorului, Cântecul despre Mine și alte dansuri amuzante i-au motivat pe toți să se alăture distracției.
Karina Palcu-Socaciu și Iulia Neag au condus și animat programul.
Și de cele ale gurii s-a avut grijă și în acest an, astfel că au existat croissante proaspăt coapte, care au fost „topite“ în scurt timp.
Au fost salutați și oaspeții prezenți Ana Höniges – director adjunct, Pr. Miklós Erős – paroh local, Pr. Andreas Reinholz – Canonic catedral și paroh de Radna și nu în ultimul rând, Daniel Tomuța – primarul orașului Sântana.
Seara, copii foarte obosiți, dar fericiți, au putut fi văzuți cum se îndreptau spre casă, pentru că a existat o surpriză distractivă și plăcută pentru toată lumea.
„Hujujuju Fasching!” Ne vedem anul viitor!

Astrid Binder