Carnavalul din acest an al tinerilor din Arhidiaconatul de Mureş a fost găzduit sâmbătă, 4 februarie 2024 începând cu ora 15:00 de parohia Arad-Şega.
Tinerii parohiei s-au pregătit cu mult entuziasm şi bucurie să îi primească pe cei 100 de tineri sosiţi din celelalte parohii şi să le ofere o zi cu multe bucurii. Băieţii au aranjat sala parohiei, fetele au pregătit sandwichuri, iar adulţii gogoşii de carnaval.
Carnavalul a început cu sceneta tinerilor din Arad-Şega, care au prezentat o întâmplare comică dintr-un avion, care a trecut prin turbulenţe. În avion se face haos, lumea e înspăimântată şi mulţi îşi fac cruce . Doar o fată rămâne liniştită pe tot parcursul drumului, deoarece tatăl ei este pilotul. La aterizare tinerii au dat mărturie cu mult curaj că: „Dumnezeu este pilotul nostru! Lui îi încredinţăm viaţa noastră.” prin aceste cuvinte încurajându-i şi pe ceilalţi tineri ca să îşi încredinţeze viaţa în mâna lui Dumnezeu şi atunci în orice împrejurare a vieţii vor putea fi liniştiţi.
După scenetă Pr. Király Árpád arhidiacon de Mureș, paroh de Arad-Şega i-a salutat pe cei  prezenţi şi i-a încurajat ca să se apropie de Dumnezeu nu doar în situaţiile grele ci şi în momentele de bucurie ale vieţii.
A urmat prezentarea măștilor de carnaval, care mai de care mai frumoase şi mai inventive. Apoi Ansamblul de Dans Búzavirág din Pecica i-a încântat pe cei prezenți cu dansurile lor frumoase. Atmosfera bună a fost creată de tineri, care s-au distrat, au cântat şi dansat împreună până seara târziu.
Cu această ocazie dorim să mulţumim tuturor care sprijină programele Centrului de Tineret al Diecezei de Timişoara, preoţilor, părinţilor care îi însoţesc pe tinerii şi pe copiii la acestea programe, pentru că prin acestea dorim să ne apropiem mai mult de Dumnezeu.

Organizatorii

Mai jos prezentăm și un scurt video despre eveniment.