Pentru perioada Sărbătorilor Nașterii Domnului (Crăciunul) 2021 şi Anului Nou 2022, Episcopia Romano-Catolică de Timişoara are prevăzute următoarele programe liturgice:
Vineri, 24 decembrie 2021, Ajunului Crăciunului Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan va celebra Sf. Liturghie pontificală în limbile română, maghiară și germană la ora 20.00 în biserica parohială Millennium din Timișoara II Fabric. Pentru credincioșii care doresc să participe la Sf. Liturghie respectarea normelor pentru prevenirea răspândirii COVID 19 (purtarea măștii și păstrarea distanțării fizice) este obligatorie.
Sâmbătă, 25 decembrie 2021, Solemnitatea Naşterii Domnului – Crăciunul. Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara va celebra în Penitenciarul din Timişoara începând cu ora 10.00 Sf. Liturghie.
Duminică, 26 decembrie 2020, Duminica Sf. FamiliiÎn biserica Notre Dame din Timișoara-Iosefin, biserica parohială a Parohiei Bulgare începând cu ora 17.00 Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara va celebra o Sf. Liturghie pontificală, la care vor participa familii membre ale mișcărilor eccleziastice din Dieceza de Timișoara. Pentru credincioșii care doresc să participe la Sf. Liturghie respectarea normelor pentru prevenirea răspândirii COVID 19 (purtarea măștii și păstrarea distanțării fizice) este obligatorie. Sfintele Liturghii în biserici se celebrează după programul obișnuit duminical.
Vineri, 31 decembrie 2021 este ultima zi a anului civil. După-amiaza la ora 17.00 în biserica parohială din Timișoara I Cetate va avea loc o Devoţiune de mulţumire şi un Te Deum, celebrată de Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara. Pentru credincioșii care doresc să participe la Sf. Liturghie respectarea normelor pentru prevenirea răspândirii COVID 19 (purtarea măștii și păstrarea distanțării fizice) este obligatorie.
Sâmbătă, 1 ianuarie 2022 – Anul Nou, în capela Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara va avea loc o zi de Adorație Euharistică. Sf. Sacrament al Euharistiei va fi expus la ora 10.00 dimineața. Adorația durează până la ora 17.00. Sf. Liturghie de deschidere și încheierea Adorației va fi transmisă pe pagina de Facebook al Diecezei.

În perioada 24 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022 în birourile Ordinariatului Episcopal din Timişoara, Str. Augustin Pacha Nr. 4, nu este program cu publicul. Programul oficial va fi reluat în data de 10 ianuarie 2022.

Tuturor celor care în decursul anului 2021 au urmărit cu interes activităţile Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara şi au contribuit la mediatizarea acestora, le adresăm sincere mulţumiri şi le urăm Sărbători de Crăciun binecuvântate de Dumnezeu, mult har, pace şi bucurie pentru Anul Nou 2022.

Timişoara, la 21 decembrie 2021

Msgr. Johann Dirschl
vicar general