În cadrul Săptămânii Căsătoriei, care se desfășoară în perioada 12-19 februarie a.c. în Dieceza de Timișoara, o parte dintre cuplurile implicate au putut participa la o cină romantică în trei locații: în seara zilei de 11 februarie în casa din Timișoara a Surorilor Mariane de Schönstatt și în sala Mănăstirii Salvatoriene din Timișoara-Elisabetin, iar în data de 15 februarie în cantina Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum. Aceste programe au fost organizate de Biroul pentru Pastorația Familiilor și însemnau clipe de bucurie pentru cuplurile căsătorite, unele subliniind faptul că restaurantele nu oferă cu adevărat posibilitatea de a trăi magia unei cine romantice în doi. Mai jos sunt redate opiniile a două cupluri.
„Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu invidiază, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr; acoperă totul, crede totul, speră totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată. Profețiile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.“ (1 Cor 13:4-8) În data de 15 februarie 2023, în cantina Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum, angajații căsătoriți ai acestei instituții de învățământ au putut participa la o cină romantică. De asemenea, cuplurile au colaborat la activități interactive, prin care au primit sarcini, de exemplu: să se gândească la ceea ce au primit de la partenerul/parnetera lor în ultimele zile, spunându-i: „Mulțumesc…“. O altă activitate pentru familii a fost aceea de a formula o rugăciune comună, iar doamnele au scris o scrisoare de dragoste soților, care le-au oferit, în semn de mulțumire, câte o floare. „Mulțumim organizatorilor, directorului instituției, Pr. Zoltán Kocsik și Sr. Tari M. Böbe, care au oferit cuplurilor căsătorite un răsfăț deosebit, surprize și clipe emoționante, de calitate. Dumnezeu să le binecuvânteze munca!“ – a menționat unul dintre cupluri.
– „Experiența unei cine romantice nu a fost doar o plăcere, ci și de mare ajutor pentru noi. Încă de la început, am fost impresionați de atenția acordată detaliilor, decorul, muzica ambientală și întreaga atmosferă romantică ne-au permis să ne bucurăm împreună de aceste momente frumoase. De asemenea, am fost încântați să vedem implicarea copiilor în servire, ceea ce a adăugat un plus de frumusețe atmosferei și i-a responsabilizat, oferindu-le ocazia să se simtă valoroși. În mod evident, un alt aspect important al acestei experiențe a fost reprezentat de provocările pe care le-am primit pe parcursul cinei. Aceste provocări ne-au ajutat să discutăm despre aspecte esențiale ale relației noastre și să ne dăm seama cât de mult ne apreciem unul pe celălalt. În ansamblu, această cină a fost o ocazie deosebită de întărire a relației noastre într-un cadru plăcut, și suntem recunoscători pentru această experiență“ – a scris o familie despre cina romantică organizată în casa comunitară a Surorilor Mariane din Schönstatt.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara