Cu speranța vie a Învierii celei de pe urmă, ne rugăm pentru sufletul Sf. Părinte Papa emerit Benedict al XVI-lea, care în data de 31 decembrie 2022 s-a întors acasă la Tatăl Ceresc.
Sfânta Liturghie de înmormântare va fi prezidată de Sf. Părinte Papa Francisc în data 5 ianuarie, începând cu ora 10:30, ora României.
Să ne rugăm pentru Sf. Părinte Papa emerit!
În cazul în care, în parohii și filiale nu este deja programată o Sf. Liturghie, în ziua înmormântării în toate bisericile parohiale să se celebreze un Requiem. Acolo unde este deja programată o Sf. Liturghie, să vă amintiți de răposatul Pontif Suprem în rugăciunea universală.
În ziua înmormântării, după ce vor bate clopotele la ora prânzului, bateți clopotele și pentru sufletul defunctului Sf. Părinte Papa emerit.
În ziua înmormântării la ora 17.00 în biserica parohială Sf. Ecaterina din Timişoara I. Cetate se va celebra un Requiem pentru sufletul răposatului Papa emerit Benedict al XVI-lea.
Alăturându-ne Sf. Părinte Papa Francisc, le cerem tuturor oamenilor de bunăvoință să se roage pentru Papa emerit, pentru ca el să fie pentru totdeauna împreună cu Cel pe care l-a iubit atât de mult aici pe pământ.

Timișoara, la 3 ianuarie 2023,

+ Iosif Csaba Pál
episcop diecezan de Timișoara

Foto: www.vaticannews.va/en