În seara zilei premergătoare sărbătorii sf. Nicolae, marți, 5 decembrie un grup de copii purtând căciulițe roșii cu bordură albă – membrii corului Zvanče – au sosit din Dudeștii Vechi în Domul Sf. Gheorghe pentru ca, prin cântece specifice acestei perioade, să aducă cu ei atmosfera Crăciunului. După ultimele îndrumări ale doamnei profesoare Elena Doycheva-Dragomir, conducătoarea corului, copiii au interpretat mai multe cântece de Advent și Crăciun din repertoriul internațional. Cei care doresc să participe la concertele acestui cor, o pot face și în data de 17 decembrie a.c. în biserica romano-catolică din Cenad și sâmbătă, 23 decembrie a.c., la ora 15:00, în biserica romano-catolică din Cheglevici.
După concertul desfășurat în Dom, doamna prof. Elena Doycheva-Dragomir, a cărei inițiativă a fost înființarea corului, ne-a relatat pe scurt câte ceva despre primii pași:
„Corul s-a înființat în primăvara anului trecut, în 2022. La început eram mai puțini, am fost treisprezece, dar din vară au început să vină tot mai mulți copii. Din păcate nici acum nu au putut veni toți, unii dintre ei fiind răciți și au rămas acasă. În total corul este alcătuit din 22 de copii. Mă bucur că le place muzica și că nu îi sperie limba bulgară, deoarece nu toți aparțin acestei etnii, deci nu vorbesc limba. Până acum am învățat mai mult cântece bisericești, pe care le-am și cântat în biserică, dar în prag de sărbători ne-am gândit să învățăm și colinde din repertoriul universal. Sunt cântece frumoase și copiilor le plac. Probe facem o dată pe săptămână. Deocamdată cel mai tânăr membru al corului are 7 ani, iar cei mai mari sunt din clasa a VI-a. Dar nu avem limită de vârstă, pot participa toți copii, cărora le place să cânte. Mă bucur că la Cenad și la Cheglevici ne primesc cu multă căldură, Pr. paroh Tamás Bene deja ne cunoaște și ne așteaptă, deoarece la Cheglevici am cântat și anul trecut.”
Mulțumiri corului pentru „darul” pe care l-au oferit cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului nostru Isus Cristos.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara