Ultima duminică din luna mai a fost o zi însemnată pentru cei 27 de tineri din Dumbrăvița, care, după catehezele de pregătire din parohie au primit Sf. Sacrament al Mirului. În omilia sa, celebrantul principal al Sf. Liturghii de mirungere, Msgr. Johann Dirschl, vicar general a subliniat: – ”Îndemnul Duhului Sfânt este ca acolo unde trăim, unde ne desfășurăm activitatea noastră, fie școală, fie la locul de muncă, trebuie să fim vestitorii Evangheliei. Să ne rugăm cu toții pentru tinerii noștri, pentru candidații la Sf. Mir, ca întăriți de darurile Duhului Sfânt să poată să dea mărturie despre credința lor în această lume.”
În cadrul Sf. Liturghii Pr. Lajos Máthé, parohul comunității i-a prezentat pe candidați și a confirmat că tinerii s-au pregătit pentru primirea Sf. Mir și prin Sfânta Spovadă.
După reînnoirea făgăduințelor de la Botez, tinerii însoțiți de nașii lor s-au prezentat în fața Vicarului General pentru momentul esențial al mirungerii: ungerea pe frunte cu Sfânta Crismă, însoţită de cuvintele: „Primeşte pecetea darului Duhului Sfânt.“

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara