Cea de-a treia duminică din luna septembrie a fost o zi însemnată pentru cei 19 de tineri din comunitatea Timișoara-Mehala, care, după catehezele de pregătire din parohie, au primit Sf. Sacrament al Mirului. Înainte de Sf. Liturghie Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan și-a planificat o întâlnire cu tinerii, în cadrul căreia aceștia au avut ocazia să-i adreseze întrebări și să poarte un dialog întro atmosferă cordială.
În biserica parohială Sf. Liturghie pontificală a fost celebrată de către Păstorul diecezei începând cu ora 11.00, la ea concelebrând Pr. Daniel Dumitru paroh de Timișoara II Fabric și Pr. Zoltán Máthé, parohul locului. Partea muzicală a Sf. Liturghii a fost susținută de corul bisericesc al comunității.
La începutul Sf. Liturghii Episcopul Diecezan a fost salutat de parohul locului, respectiv de câte un reprezentant al comunității și al tinerilor: „În fața noastră se află 19 tineri care astăzi prin rugăciunile și impunerea mâinilor Păstorului Diecezei îl vor primi în sufletul lor pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri ale sale. Timp de doi ani ei s-au pregătit cu sârguință sub îndrumarea Pr. Zoltán Máthé care i-a călăuzit pașii pe drumul ca duce mai aproape de Dumnezeu. I-au fost aproape părinții, familiile, nașii, și alături de ei suntem și noi, comunitatea din Mehala.”
În cuvântul său de salut Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan a menționat: „Vorbind cu tinerii înainte de această Sf. Liturghie i-am întrebat: Ce considerați că este foarte important în viața creștină? Cel puțin doi dintre ei spuneau: relația cu Dumnezeu. Dragi frați și surori în Cristos, nimic nu este mai important în viața creștină, decât aceasta.”
Adresându-se celor prezenți, în omilia rostită, Episcopul de Timișoara a subliniat: „Duhul Sfânt, care locuiește în noi, ne ajută să mergem în direcție bună. Ca să avem o viață cu sens, o viață realizată, o viață fericită. În Evanghelia de astăzi am văzut, că atunci mergem în direcție bună, dacă iertăm. Iertarea este o parte a vieții noastre creștine, pentru că și noi am fost iertați. Duhul Sfânt este a treia persoană a Sfintei Treimi. Practic El este iubirea între Tatăl și Fiul. Dragostea lui Dumnezeu trebuie să ne călăuzească. Am primit și noi dragostea lui Dumnezeu șu asta trebuie să dăm mai departe spre semenii noștri.”
În cadrul Sf. Liturghii Pr. Zoltán Máthé, parohul comunității i-a prezentat pe candidații la miruire și a confirmat că tinerii s-au pregătit pentru primirea Sf. Mir spovedindu-se şi împărtăşindu-se.
După reînnoirea făgăduințelor de la Botez, tinerii au mărturisit ca prin puterea Duhului Sfânt și cu ajutorul lui Isus Cristos care ne-a promis: „Voi fi mereu cu voi“ sunt gata să dea mărturie despre credința lor în viață și să trăiască conform învățăturii Sf. Scripturi.
După aceste momente tinerii însoțiți de nașii lor s-au prezentat în fața Episcopului Diecezan pentru momentul esențial al mirungerii: ungerea pe frunte cu Sfânta Crismă, însoţită de cuvintele: „Primeşte pecetea darului Duhului Sfânt.“
La sfârșitul Sf. Liturghii solemne Pr. Zoltán Máthé i-a adresat cuvinte de mulțumire Episcopului Diecezan pentru Sf. Liturghie și pentru conferirea Sf. Mir.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara