În prima sâmbătă a acestui an, 7 ianuarie, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, a vizitat comunitatea din Dorobanți, unde în după-amiaza zilei a celebrat Sf. Liturghie în biserică și a binecuvântat clădirea casei parohiale, proaspăt renovată. La Sf. Liturghie au concelebrat Pr. Árpád Király, arhidiacon de Mureș, paroh de Arad-Șega și Pr. Gyula Szabó, parohul locului, care a preluat recent pastorația acestei comunități.
În numele credincioșilor, Episcopul Diecezan a fost salutat de către Pr. paroh Gyula Szabó, care a subliniat: „Este o bucurie deosebită pentru noi faptul că Părintele Episcop binecuvântează parohia, care a fost renovată cu sprijinul Excelenței Sale, cu contribuția generoasă și munca credincioșilor și cu sprijinul Primăriei locale. Sunt de mai puțin de două luni în Dorobanți, dar am experimentat deja un lucru miraculos: credincioșii Îl iubesc pe Isus, iubesc casa Lui și parohia. Există o unitate între ei, de care este mare nevoie în zilele noastre”. Din partea Comitetului Bisericesc, Păstorul Diecezei a fost salutat de către dl. Szabolcs Szallai, președinte. La Sf. Liturghie și la ceremonia binecuvântării au participat d-na Erika Józsa Korondi, primarul comunei Dorobanți și mai mulți membri ai consiliului local. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de corul local. La orgă a cântat dl. László Almási, cantorul bisericii din Arad-Șega.
În omilie Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, a meditat despre două concepte legate de pasajul evanghelic citit: ascultarea și smereniea. – „Când Ioan și Isus se întâlnesc, Ioan încercă să-l oprească pe Domnul: «Eu am nevoie să fiu botezat de Tine şi Tu vii la mine?» Isus îi răspunde: «Să facem ceea ce ne cere Domnul.» Sf. Scriptura spune: «Ioan L-a lăsat.» Ioan nu numai că a fost ascultător, dar s-a supus Lui, adică i-a permis Domnului să facă ceea ce voia. Ce se întâmplă când Îl lăsăm pe Domnul să facă ce dorește în viața noastră? Ascultăm noi de El? Este important să fim atenți la Ioan, care în cele din urmă a cedat în fața lui Isus. Îl ascult pe Dumnezeu atunci când EL intervine în viața mea? Doresc să rămân într-o relație vie și personală cu Dumnezeu, pentru ca El să poată face ceea ce vrea în viața mea?” a spus episcopul.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Árpád Király, arhidiacon de Mureș i-a mulțumit episcopului pentru jertfa oferită împreună a Euharistiei și a apreciat sprijinul și munca depusă a credincioșilor, precum și colaborarea exemplară dintre membrii comunității și primăria locală pentru a asigura condiții decente preotului paroh al comunității. „Părinte Episcop, vă mulțumim pentru sprijinul generos și vă promitem că ceea ce am primit împrumut, vom putea restitui cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul credincioșilor”, a spus preotul paroh din Arad-Șega.
După Sfânta Liturghie, Episcopul Diecezei de Timișoara, însoțit de preoții și de credincioșii prezenți, s-a deplasat la casa parohială, aflată în vecinătatea bisericii, unde a oficiat binecuvântarea imobilului, supus recent unei ample renovări interioare.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara