În 2019 s-a inițiat în Dieceza de Timișoara un curs pentru logodnici și cupluri care se pregătesc pentru Căsătorie. Cursul a fost organizat de Biroul Pastoral pentru Adulți și Familii, în Parohia Romano-Catolică Timișoara IV-Iosefin. Au participat multe cupluri care au asistat la prelegeri și întâlniri până la final. Datorită pandemiei, anul trecut cursul nu s-a mai putut organiza, însă în acest an, cel mai probabil, în mai multe parohii vor putea avea loc astfel de pregătiri pentru logodnici.
Prima întâlnire din acest an a început în Biserica Millennium din Parohia Timișoara II-Fabric, la invitația Pr. paroh Daniel Dumitru, Biroul Pastoral pentru Adulți și Familii răspunzând afirmativ. La acest curs Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar pastoral și paroh de Timișoara IV-Iosefin, Sr. Maria Böbe Tari, referent diecezan pentru pastorația familiilor, împreună cu familia Dotterer-Kiszely vor fi coordonatori.
La prima întâlnire a fost invitată familia Adela și Filip Rus, care în 2019 au participat la cursul pentru logodnici. Ei ne-au mărturisit: „Acest curs a fost și este benefic pentru noi pentru că a pus lucrurile într-o perspectivă în care am putut să reflectăm mai mult la ceea ce înseamnă căsnicia. A fost o binecuvântare, căci am avut ocazia să avem invitați familii de la care am putut învăța cum să trecem peste dificultăți.“
Cursul se va desfășura timp de șase săptămâni, iar la fiecare întâlnire va fi invitată câte o familie sau o persoană consacrată pentru a prezenta diferite teme. Acestea sunt:
1. Căsătoria în Sfânta Scriptură – Referenți: Pr. Zsolt Szilvágyi și familia Adela și Filip Rus
2. Sacramentul Căsătoriei. Căsătoria – Taină Sfântă – Sora Maria Böbe Tari
3. Decizii comune – Pr. Macedon Hiticaș
4. Timp de calitate. Comunicarea – Familia Dotterer-Kiszely
5. Sexualitate – Familia Sabău
6. Copiii în familie – Familia Hera
Biroul Pastoral pentru Adulți și Familii speră ca inițiativa să se bucure de interesul a cât mai mulți logodnici, care sunt invitați cu drag să participe la curs, respectiv țelul propus fiind ca în cât mai multe parohii poată începe astfel de serii de întâlniri, dialog și învățare.