În aceste zile (22-26 iunie) se desfășoară la Roma cea de-a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor. Din România, la acest eveniment, participă câte o familie din fiecare dieceză sau eparhie, însoțite de Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara, responsabil pentru pastorația familiilor din cadrul Conferinței Episcopilor din România.
La intenția sf. Părinte Papa Francisc în paralel cu Întâlnirea Mondială a Familiilor programe cu și pentru familii sunt organizate atât în dieceze și eparhii, cât și în parohii.
Deschiderea Întâlnirii Mondiale a Familiilor în Dieceza de Timișoara a avut loc miercuri, 22 iunie în cadrul unei Sf. Liturghii celebrată în seara zilei în biserica Timișoara III Elisabetin de către Msgr. Johann Dirschl, vicar general. Au concelebrat Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal pentru pastorație, Pr. Marin Matieș, paroh de Caransebeș, membru al Biroului pentru Pastorația Familiilor, P. István Barazsuly SDS, paroh de Timișoara III Elisabetin și P. Márton Gál SDS, capelan.
În omilia sa rostită în limba română P. István Barazsuly SDS l-a citat pe Sf. Părinte Papa Francisc, care îi îndeamnă pe toți să își trăiască vocația pe care au primit-o. – Fiecăruia dintre noi ne este dăruită o vocație de la Dumnezeu. Primul loc unde primim această vocație este famila. De acolo pornesc ministranții, copiii, care cu timpul vor ajunge părinți. Vă doresc, să nu uitați de Cuvântul lui Dumnezeu – a spus parohul.
În limba maghiară P. Márton Gál SDS a vorbit despre cei patru piloni, care stau la baza unei căsnicii creștine: comunicarea, rugăciunea comună, recunoștința și fidelitatea.
La sfârșitul Sf. Liturghii d-na Roxana Botoș și Sándor Demeter, pastor reformat a bisericii din Timișoara-Cetate (Piața Maria) împreună cu soția Enikő au dat mărturie, împărtășind cu cei prezenți aspecte din viața lor de familie.
În următoarele zile programele continuă în parohii, iar sâmbătă, 25 iunie familiile sunt așteptate la Maria Radna la un program amplu care va începe la ora 10.00.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara