În cadrul Sf. Liturghii, celebrate de Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, la ora 18.30 în limba română în Domul Sf. Gheorghe, Catedrala Romano-Catolică din Timișoara, duminică, 27 august a.c. a avut loc celebrarea admiterii la ordinele sacre – admissio – pentru doi studenți la Teologie, ce urmează ulterior să acceadă la treapta diaconatului: Ovidiu Virag din Satu Iosif, filială a Parohiei Ciacova și Branko Marian Duma din Lupac. La Sf. Liturghie au concelebrat Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal pentru pastorație, Pr. Nikola Lauš, canonic, director al Cancelariei Episcopale, Pr. Piry Radulov, paroh de Vinga, Pr. Tiberiu Szabó, capelan în Parohia Timișoara IV. Iosefin, asistând și diaconul Francisc Lisi din Parohia Lugoj. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de d-na profesoară Simona Mustețiu.
În cuvântul său de salut Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, a menționat: „Astăzi, în această Sf. Liturghie, când în pasajul din Sf. Evaghelie, Sf. Apostol Petru își mărturisește credința, va fi oficiat și admissio pentru doi tineri, care și-au terminat aproape în totalitate studiile și vor deveni începând cu astăzi în mod oficial candidați pentru diaconat.“
„Care este identitatea noastră? Pentru că ne căutăm identitatea. Un măr este măr și în coșul celui bogat și în traista cerșetorului. Identitatea nostră este independentă de funcția pe care o avem. Este independentă și de lucrurile pe care le posedăm. Oare cine suntem acolo, în adâncul nostru, ceea ce nu depinde de aceste lucruri? De la un preot a fost cerut o slujire specială, de aceea a plecat din țara sa, ca să slujească întro altă țară. I-am spus: ce bine, că ai acceptat acest serviciu, iar el mi-a răspuns zâmbind: este totuna, unde ești cu Dumnezeu. Sf. Petru și ceilalți apostoli sunt întrebați, cine este Isus? Și suntem tentați și noi, ca să răspundem generic sau să repetăm ce spun alții. Aceasta nu este identitatea noastră. Isus vrea acest răspuns personal. Pentru tine cine este Isus Cristos? Aceasta va fi identitatea ta“ – a spus în omilia sa Episcopul Diecezan.
La începutul celebrării admiterii cei doi candidați la diaconat, Ovidiu Virag și Branko Marian Duma s-au apropiat de Păstorul diecezei, care le-a vorbit despre îndatoririle celor chemați la slujirea sacerdotală: – Prin primirea ordinelor sacre ei vor avea misiunea să continue opera de mântuire pe care Isus a realizat-o pe pământ.
După cuvintele rostite de Episcopul Diecezan cei doi candidați și-au exprimat fiecare dorința și hotărârea de a se consacra slujirii lui Dumnezeu și oamenilor. „Dumnezeu să ducă la îndeplinire ceea ce a început în voi“ – s-a rugat la sfârșitul celebrării Episcopul Diecezan.
Cei doi candidați la diaconat au studiat în Germania, la Fulda și München.

Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara