Excelența Sa, Iosif Csaba Pál, episcop diecezan a continuat duminică, 11 septembrie a.c., administrarea Sf. Sacrament al Mirului tinerilor în Dieceză, în această zi vizitând comunitatea din Arad-Centru, parohie administrată de călugării franciscani conventuali. În sala de cateheză a acestei parohii, 45 de tineri l-au așteptat pe Episcopul Diecezan, care a sosit deja la ora 10.00 ca să se întâlnească cu ei, și până la Sf. Liturghie, care a fost celebrată la ora 11.00, să aibe timp suficient pentru dialog și întrebări.
Și cum Mirungerea este sărbătoarea întregii comunități, în impozanta biserică dedicată Sf. Anton de Padova au sosit de această dată nu numai părinții și nașii tinerilor, ci și mulți credincioși.
La începutul Sf. Liturghii Episcopul Diecezan a fost salutat de către P. Róbert Blénesi OFMConv, parohul locului.
În cadrul Sf. Liturghii Părintele Episcop a invocat, prin rugăciunea sa, revărsarea Duhului Sfânt asupra tinerilor candidați prin următoarele cuvinte: „Duhul Sfânt să-i întărească cu darurile sale îmbelșugate și prin sfânta Ungere să îi facă asemea lui Cristos, Fiul lui Dumnezeu.“
În omilia rostită, Episcopul de Timișoara i-a îndemnat pe candidații la Miruire să-l primească cu inimile deschise și cu bucurie pe Duhul Sfânt. „Cum puteți să auziți vocea Duhului Sfânt? Atunci când vă aflați în liniște deplină și puteți auzi chiar și cele mai mici zgomote din jurul vostru. Încercați să păstrați o liniște deplină, iar la un moment dat tăcerea va începe să vă vorbească. Și Dumnezeu vă va spune ceva în acea liniște. Nu știm în ce mod ne va atinge Duhul Sfânt, în tăcere, dar dacă știm să-L ascultăm și ne obișnuim cu vocea Lui, putem vorbi cu El“ – a subliniat Păstorul diecezei.
După reînnoirea făgăduinţelor de la Botez și mărturisirea de credință, candidații însoțiți de naș sau nașă, s-au prezentat în fața Episcopului pentru ungerea pe frunte, cu Sfânta Crismă, însoţită de cuvintele: „Primeşte pecetea darului Duhului Sfânt.“
Partea muzicală a Sf. Liturghii a fost susținută de corul bisericii parohiale din Arad Centru.
La sfârșitul Sf. Liturghii solemne, cei miruiți i-au adresat cuvinte de mulțumire Episcopului Diecezan, care le-a acordat tuturor credincioșilor prezenți binecuvântarea sa.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara