Șirul vizitelor canonice ale Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, a continuat în zilele de 12 și 13 octombrie în Parohia Lovrin, administrată de Pr. Cristinel Balan.
În prima zi a vizitei, după-amiaza, la ora 17.30, în biserica parohială Episcopul Diecezan a celebrat Sf. Liturghie de deschidere a vizitației. Au concelebrat pr. Adalbert Jäger, canonic, decan de Cenad, paroh de Timișoara VI Fratelia, pr. Attila Kozovits, paroh de Periam și pr. Cristinel Balan. În numele comunității, Părintele Episcop a fost salutat de către d-na profesoară Claudia Potra Dulea.
În cuvântul său de salut Episcopul Diecezan a spus: – „Suntem aici, în comunitatea Dumneavoastră, ca să căutăm împreună ce este mai bun pentru această comunitate. Dumnezeu este cu noi dacă suntem în iubire.”
În omilia rostită, Păstorul Diecezei a menționat: – „Este bine să avem roadele Duhului Sfânt în noi, cum ar fi bucuria, pacea, bunăvoința, blândețea. Dacă vom considera, că nu avem aceste roade în noi, poate ar fi bine să deschidem Sf. Scriptură și să citim. Poate Bunul Dumnezeu vrea să ne spună ceva, să ne spună care este voința Lui. Să facem, ceea ce ne cere Dumnezeu, să ne ghidăm după cuvintele Lui.”
După Sf. Liturghie Excelența Sa Iosif Csaba Pál s-a întâlnit cu copiii sosiți din comunitățile Lovrin, Bulgăruș, Gottlob, Vizejdia și Lenauheim. Alcătuind un cerc în fața altarului, modul deschis și sincer al copiilor, de abordare a diferitelor teme, l-au impresionat pe Părintele Episcop. A urmat întâlnirea cu membrii grupului de tineret, întro atmosferă, la fel de cordială și deschisă. La aceste întâlniri a fost prezentă Sr. Alexandra Văcaru de la Colegiul „Vino si vezi” din Timișoara-Elisabetin, care a pregătit un moment interactiv cu tinerii.
În cea de-a doua zi a vizitei canonice, joi, 13 octombrie, la ora 11.00 părintele episcop a celebrat o Sf. Liturghie în biserica din Bulgăruș, filială a Parohiei Lovrin, la care a concelebrat parohul de Lovrin. Aici, legat de fragmentul din Evanghelie citit, Excelența Sa a explicat despre ce înseamnă a fi fiii lui Dumnezeu, copiii iubiți de Dumnezeu: – „Noi suntem iubiți cu o iubire infinită și cu o iubire atotputernică. Cel mai mare dar în viața mea este că Dumnezeu mi-a dat această credință, că pot să cred în iubirea Lui.”
Animator muzical în ambele Sf. Liturghii a fost dl. Antonio Leonard Agigheoleanu, student masterand al Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, care a acompaniat frumoasele cântece la orgă și la vioară.
După Sf. Liturghie, părintele episcop a discutat în fața bisericii cu credincioșii prezenți sosiți din comunitățile din Gottlob, Grabaț, Lovrin, Bulgăruș și Lenauheim.
În după-amiaza acestei zile, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, s-a întors la Lovrin, unde s-a întâlnit cu un grup de credincioși în biserică, iar de la ora 16.30 cu membrii Comitetului Bisericesc, în casa parohială.
În cursul acestor întâlniri s-au abordat diferite teme legate de rugăciunea Sf. Rozariu, educarea tineretului în spirit creștin, importanța rugăciunii împreună cu membrii familiei și trăirea credinței în fiecare zi, precum și diferite probleme administrative și organizatorice din viața parohiei.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara