16.11.2023 - 18.11.2023
Egész napos


În perioada 16-18 noiembrie 2023, circa 300 delegați din rețeaua „Împreună pentru Europa” vor desfășura la Timișoara întâlnirea lor anuală.

Împreună pentru Europa (https://www.together4europe.org/) este o asociere liberă a unor comunități și mișcări creștine din Europa, din diferite Biserici, care se angajează împreună, respectând propria diversitate a fiecăruia, în favoarea unor scopuri comune: a conlucra pentru o Europă a fraternității, o Europă cu o puternică coeziune socială în multiformitatea culturală, o Europă care să devină mesaj de pace și punte între popoare.

În pliantul care promovează evenimentul intitulat CALLED TO UNITY Together in Timișoara, organizatorii scriu astfel:

„Europa trăiește în Timișoara”: aici, diferite culturi se întâlnesc în credință și viață. Timişoara este un loc care spune multe poveşti despre „împreună”.

 

Vă așteptăm să participați și împreună să fim garanți:

 ai unei Europe a păcii și a fraternității

 ai unei Europe care trăiește din rădăcinile sale creștine

 ai unităţii Poporului lui Dumnezeu

Timişoara este un loc al speranţei! Aici vrem să lucrăm împreună pentru

a planta un semn de speranță:

 Împreună, nu unul împotriva celuilalt!

 Estul și Vestul/ Orientul și Occidentul se întâlnesc!

 Unitatea este posibilă!

După deschiderea oficială de joi, programul evenimentului include prezentarea rețelei Împreună pentru Europa și prezentarea gazdelor, cu participarea Excelenței Sale Iosif Csaba Pál episcop diecezan și a invitaților. Vineri și sâmbătă vor avea loc prelegeri, mărturii, activități în grupuri mici, ateliere cu diferite teme, comemorarea victimelor conflictelor armate și rugăciune pentru pace, relatare despre cele experimentate și prezentarea planurilor de viitor.

Locația evenimentului este Hotelul Timișoara din Timișoara, dar, în cadrul programelor, participanții vor vizita Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, câteva proiecte sociale ale organizației Caritas diecezane și Casa Kolping.