13.11.2022
Egész napos


Ziua mondială a săracilor a fost inițiată de către sf. Părinte Papa Francisc și a fost fixată în cea de-a XXXIII-a duminică a timpului liturgic de peste an, dată care în 2022 se marchează pe 13 noiembrie. Cu acest prilej, în perioada 13-27 noiembrie a.c. în Parohia Romano-Catolică din Timișoara IV. Iosefin se organizează o colectă de alimente neperisabile, care vor fi donate Casei de Copii din Jimbolia a Fundaţiei „Sfântul Francisc“ din Deva, Azilului de Noapte „Pater Jordan“ respectiv filialei din Timișoara a Serviciului de Ajutor Maltez din România. Donațiile pot fi depuse între orele 10.00-13.00 la sediul Parohiei Romano-Catolice din Iosefin, iar după sfintele Liturghii direct la biserică.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Săracilor, duminică, 13 noiembrie a.c. Parohia Romano-Catolică Timișoara III Elisabetin inițiază și ea o colectă de alimente neperisabile, având drept motto: „Isus Cristos pentru voi s-a făcut sărac.“ (cf. 2Cor 8,9). Criza economică pe care o trăim a făcut ca nevoia a milioane de familii să fie și mai urgentă, astfel că suntem și mai conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de aproapele nostru. Colecta alimentară va fi donată familiilor nevoiașe din Parohiile din Timișoara“ – se poate citi în anunțul Parohiei Romano-Catolice Timișoara III Elisabetin. Organizatori: Parohia Elisabetin / Asociația Elisabetin / Asociația Copii și Zâne / Banca pentru Alimente Timișoara.

Continuând tradiţia anilor precedenţi, Federaţia „Caritas“ a Diecezei de Timişoara va organiza şi anul acesta în bisericile romano-catolice din Dieceza noastră colecta cu ocazia zilei „Sf. Elisabeta de Turingia“. Astfel, duminică, 13 noiembrie 2022, în cadrul Sfintelor Liturghii credincioşii pot sprijini, prin sumele donate, activitatea caritativă din Dieceza noastră, cu aceste sume putând veni în acest an în ajutorul persoanelor vârstnice aflate în nevoie.

Episcopia Romano-Catolică de Timişoara adresează şi pe această cale mulţumiri sincere faţă de toţi donatorii, care prin sacrificiul lor exprimă adevărata solidaritate şi spiritul de întrajutorare faţă de cei aflaţi în nevoi şi în suferinţă.