29.08.2021
Egész napos


Duminică, 29 august 2021 va avea loc pelerinajul comunităților șvabilor dunăreni la biserica de pelerinaj Maria Ramersdorf din München. La acest eveniment din Dieceza de Timișoara sunt așteptați Msgr. Johann Dirschl vicar general și Pr. canonic Andreas Reinholz, paroh de Maria Radna, totodată vor fi prezenți mai mulți preoți originari din Banat: Pr. Paul Kollar, Pr. Robert Dürbach, Pr. Andreas Straub, Pr. Josef Hell, Pr. Johann Palfy și Pr. Franz Maiwurm. Pelerinajul va începe la ora 15.30 cu devoțiunea Sf. Rozariu, Sf. Liturghie solemnă fiind celebrată la ora 18.00, în cadrul căreia se va sărbători aniversarea a 10 ani de parteneriat între cele două biserici de pelerinaj Maria Ramersdorf din München și Maria Radna.

Pelerinii bănățeni au ocazia, la acest pelerinaj, de a-i felicita pe preoții care în acest an și-au serbat diferite jubilee sacerdotale: 40 de ani de preoție: Josef Hell, Johann Palfy, Franz Maiwurm. Msgr. Andreas Straub va aniversa pe 8 decembrie a.c. 60 de ani de preoție.

Începând cu anul 2011 o copie a icoanei miraculoase de la Maria Radna se află în biserica din München, iar din anul 2012 copia icoanei din Maria Ramersdorf se găsește în bazilica din Maria Radna. Respectând normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, în biserică accesul credincioșilor va fi limitat.