18.04.2019
10:00 - 12:00


La ora 10.00, în biserica parohială ”Millennium” din Timișoara II Fabric se va celebra Liturghia Crismei, în cadrul căreia se vor sfinţi Uleiurile folosite la administrarea sacramentelor: Uleiul Catehumenilor – la botez, Uleiul Bolnavilor – la maslu, Sfânta Crizmă – la botez, mir şi preoţie.
Această Liturghie este unică în tot Anul Liturgic, aici participând toţi preoţii Diecezei – în semnul colegialităţii şi unităţii. În cadrul acestei Liturghii, preoţii îşi vor reînnoi în faţa episcopului lor promisiunile făcute la hirotonirea sacerdotală. Celebrantul principal al Sf. Liturghii este Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara.
Tot în JOIA MARE, în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin la ora 18.00 va fi celebrată Liturghia în amintirea CINEI CELEI DE TAINĂ. În cadrul acestei Sf. Liturghii se sărbătoreşte întemeierea sacramentelor Euharistiei şi Preoţiei. În cadrul acestei Sfinte Liturghii, amintindu-ne de porunca iubirii aproapelui, poruncă primită de la Isus, ca semn al acestei iubiri şi a umilinţei în care Mântuitorul ne este pildă, episcopul va spăla picioarele a doisprezece bărbaţi. După această Jertfă Euharistică se va rămâne în rugăciune, în linişte, momentul marcând clipele suferinţelor lui Cristos pe Muntele Măslinilor.
Sfânta Liturghie va fi celebrată de Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara.