21.01.2022
17:30 - 18:00


În perioada 18-25 ianuarie 2022 se va desfășura Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor având ca motto: „Căci am văzut steaua lui la răsărit şi am venit să-l adorăm“ (Mt 2, 2).

Materialul octavei ecumenice de rugăciune din acest an a fost redactat de către Consiliul Bisericilor din Orientul Mijlociu. „Creștinii din Orientul Mijlociu publică materialele pentru octava de rugăciune conștienți de faptul că mulți oameni din întreaga lume împărtășesc durerile, dificultățile lor și tânjesc după lumina care duce la Mântuitorul nostru, Cel care poate învinge întunericul. Pandemia COVID19, criza economică care s-a instalat în urma ei și eșecul instituțiilor politice, economice și sociale de a-i proteja pe cei mai slabi și cei mai vulnerabili, scoate și mai mult în evidență cât de mult are nevoie lumea de lumina care învinge întunericul. Steaua, care a strălucit în urmă cu două mii de ani la Răsărit, în Orientul Mijlociu, ne cheamă și acum la iesle, acolo, unde s-a născut Cristos. Ne atrage acolo unde trăiește și lucrează Duhul lui Dumnezeu, la realitatea botezului nostru și la transformarea inimilor noastre.“ – poate fi citită în broșura de rugăciune editată de Consiliul Ecumenic al Bisericilor din Ungaria (https://www.meot.hu/dokumentumok/2021kereszteny/ImahetiFuzet2022.pdf).

Cu acest prilej Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan va participa la următoarele celebrări ecumenice din Dieceza de Timișoara:

– Vineri, 21 ianuarie 2022 începând cu ora 17.00 în biserica ortodoxă din Bocșa Montană, predica fiind rostită de către PS Călin Ioan Bot, Episcop Auxiliar al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj. La eveniment va participa PS Lucian Mic, episcop ortodox al Caransebeșului și Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan;

– Sâmbătă, 22 ianuarie 2022 începând cu ora 17.00 în biserica parohială romano-catolică „Preasfânta Treime“ din Reșița-Govândari, predica fiind rostită de către PS Lucian Mic, episcop ortodox al Caransebeșului. La eveniment va participa PS Călin Ioan Bot, Episcop Auxiliar al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj și Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara.

– Duminică, 23 ianuarie 2022 începând cu ora 17.00 în biserica ortodoxă Pogorârea Sfântului Duh din Timișoara, zona pieței Dacia va avea loc o celebrare ecumenică la la care va participa Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan.