26.07.2022
Egész napos


După o mai veche tradiţie, şi în acest an de sărbătoarea Sfinţilor Joachim şi Ana se organizează pelerinajul credincioşilor timişoreni la Maria-Radna. Sf. Liturghie se va celebra marți, 26 iulie a.c. la ora 11.00.

În cadrul Anului Familia Amoris laetitia Sf. Părinte Papa Francisc a instituit Ziua Mondială a Bunicilor și Persoanelor Vârstnice, care va avea loc anual în a patra duminică a lunii iulie, în preajma sărbătorii Sf. Joachim și Ana. Rugămintea Sf. Părinte este ca în biserici să se celebreze o Sf. Liturghie pentru persoanele în vârstă, să se roage pentru ei, dacă este posibil, să se organizeze programe spirituale, iar cei care nu se mai pot deplasa, să fie vizitați în căminele lor. În Dieceza de Timișoara un astfel de program spiritual va fi organizat marți, 26 iulie a.c. în cadrul pelerinajului credincioșilor timișoreni la Maria Radna, după cum urmează:

11.00   Sfântă Liturghie

12.00   Devoțiunea Calea Sfintei Cruci

13.00  Prelegere (în limba română Pr. Marin Matieș paroh de Caransebeș, în limba maghiară P. Róbert Blénesi OFMConv., paroh de Arad-Centru)

14.00   Discuții în grupuri mici

15.00   Rugăciunea de încheiere, binecuvântare și pornirea către casă.