02.08.2023
10:30 - 16:00


Cu ocazia sărbătorii franciscane „Portiuncula“, va avea loc miercuri, 2 august 2023, deja tradiționalul pelerinaj al credincioșilor catolici germani la Maria-Radna. Programul este următorul:

Ora 10.30: Cântece mariane în Bazilică Maria Radna

Ora 11.00: Sfânta Liturghie solemnă, de pelerinaj, celebrată de Pr. Robert Dürbach paroh de Uhingen (Germania), originar de Jimbolia, care cu această ocazie va sărbători aniversarea a 25 de ani de la hitoronirea întru preot (jubileulde argint). Vor concelebra: Msgr. Johann Dirschl, vicar general al Diecezei de Timișoara, Pr. Andreas Reinholz, canonic catedral, paroh de Maria Radna, Pr. Ulrich Letzgus preot primițiant (Dettingen/Rottenburg-Stuttgart), și mai mulți preoți care vor sosi cu pelerinii. Cadrul muzical al Sf. Liturghii va fi asigurat de Dr. Franz Metz, organist și muzicolog originar din Banat și invitații domniei sale: Ildiko Babenco (soprană), Wilfried Michl (bariton), Sara Busuioc (violină), Franz Metz (orgă). În programul concertului se regăsesc piese muzicale ale compozitorilor bănățeni: Pogatschnigg, Klee, Ranftl, Oschanitzky, Berecz.

Ora 12.30 – Prânzul în aer liber (pentru cei interesați: înscrieri la: j.cadarean@yahoo.com/ Tel. 0729919965).

Ora 14.30:  – Devoțiunea Calea sf. Cruci pe dealul din spatele bazilicii (în caz de vreme nefavorabilă, în bazilică) împreună cu preoții prezenți.

Pelerinilor le este oferită ocazia de a efectua: vizită în Muzeul Mănăstirii Maria-Radna (la care se ajunge prin holul lateral, din stânga, din bazilică și prin curtea interioară a mănăstirii), vizita la magazinul de suveniruri și obiecte devoționale al mănăstirii respectiv vizita la Infocentru (la care se ajunge prin holul lateral, din stânga din bazilică și prin curtea interioară a mănăstirii).