21.10.2023 - 27.10.2023
00:00


În perioada 21-27 octombrie a.c., Consulatul German din Timișoara va organiza pentru a doua oară o serie de concerte cu soliștii BelVoce din Germania.

Soliștii Bel-Voce sunt un grup de cântăreți cu pregătire clasică, provenind din diferite orașe din Germania și din țările învecinate.

Pe lângă propriile lor activități concertistice, se reunesc pentru a susține împreună concerte de soliști vocali.

Ansamblul a fost înființat în 2003 de mezzosoprana și profesoara de canto Erika Sommer, de altfel și directorul artistic al ansamblului. Soliștii vor fi acompaniați la pian de Norbert Henß.

În acest turneu, soliștii Bel Voce vor susține concerte cu programe artistice diferite la Timișoara, Arad și Reșița.

Pentru început vor fi muzical prezenți pe 22 octombrie 2023 la Sfânta Liturghie în limba germană de la ora 10.00 la Domul din Timișoara. Pe afiș este anunțat pentru după-amiază, la ora 17.00 un concert de muzică sacră în Sinagoga din Caransebeș, concert care din păcate a fost amânat pentru o dată care va fi comunicată ulterior.

Începând de luni, 23 octombrie 2023 calendarul concertelor cu progame artistice diferite de arii și cântece cunoscute și îndrăgite din operă, operetă și musicaluri este după cum urmează:

– luni, 23 octombrie 2023, ora 18.00, la Arad în Sala festivă a Forumului Democrat German din Arad – „Tangolita îl întâlnește pe Tamino – melodii îndrăgite din operă, operetă și musical”

– marți, 24 octombrie 2023, ora 18.00, la Timișoara, la Casa Adam Müller Guttenbrunn: „Ce frumoasă e lumea! – O călătorie muzicală prin Europa”

– miercuri, 25 octombrie, ora 17.00, la Reșița, la Liceul de Artă „Sabin Păuța“ – „O incursiune în lumea magică a operetei“

– joi, 26 octombrie 2023, ora 18.00, la Timișoara se va încheia acest turneu cu concertul „De la Viena la Timișoara” susținut la Casa Adam Müller Guttenbrunn. O seară deosebită, în care soliștii vocali vor fi acompaniați de orchestra „Ujszentes Salonorchester“ aflată sub bagheta cunoscutului și tânărului dirijor Andreas Schein.

Ne va conduce prin program Regina Lochner, consulul Germaniei la Timișoara. Cu drag invităm publicul meloman la această variată serie de concerte cu melodii cunoscute și îndrăgite. Intrarea este liberă.