01.10.2022 - 15.10.2022
00:00


– Sâmbătă, 1 octombrie 2022, SASCA MONTANĂ, Biserica romano-catolică „Sfântul Francisc de Assisi” la ora 11.00:Sfântő Liturghie de hram, celebrată de pr. Martin Jäger (Anina). Piațeta de lângă biserica romano-catolică „Sfântul Francisc de Assisi” la ora 12.00: Program cultural prezentat cu prilejul hramului, cu participarea formației de dansuri populare germane „Enzian = Gențiana“ din Reșița (coordonatori: Marianne și Nelu Florea).

Duminică, 2 octombrie 2022, VĂLIUG, Piațeta de lângă biserica romano-catolică „Sfântul Francisc de Assisi” la ora 14.30: Program cultural prezentat cu prilejul hramului, cu participarea Fanfarei din Anina (dirijor: Dimitrie Omescu). Biserica romano-catolică „Sfântul Francisc de Assisi” la ora 15.00:

Sfânta Liturghie de hram, organizată cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la construirea bisericii, celebrant fiind pr. Veniamin Pălie, paroh de Reșița 1 („Maria Zăpezii”) și arhidiacon al Banatului Montan. Înfrumusețarea liturgică: corul de tineret „Fiamma” din Reșița (coordonator: Christine Maria Surdu). Piațeta de lângă biserica romano-catolică „Sfântul Francisc de Assisi” / ora 16.00: Sărbătoarea „Kirchweih“-ului, cu ridicarea pomului și program cultural cu participarea Formației de dansuri populare germane „Enzian = Gențiana“ din Reșița (coordonatori: Marianne și Nelu Florea) și a Fanfarei din Anina (dirijor: Dimitrie Omescu).

– Duminică, 9 octombrie 2022, CICLOVA MONTANĂ, Biserica romano-catolică de pelerinaj „Maria Stâncii“ la ora 16.00: Pelerinajul germanilor din Banatul Montan. Sfântă Liturghie închinată Maicii Domnului de la Ciclova, concelebrată de mons. Johann Dirschl, vicar general (Timișoara) și pr. Veniamin Pălie, preot-paroh de Reșița 1 și arhidiacon al Banatului Montan.

– Sâmbătă, 15 octombrie 2022, GĂRÂNA, Sărbătoarea „Heimat“-ului germanilor din Banatul Montan, ediția a XXIX-a. Biserica Romano-Catolică „Sfânta Tereza de Ávila“ la ora 11.00: Sfântă Liturghie pontificală de mulțumire a germanilor din Banatul Montan și cea de-a 152-a Liturghie de hram, celebrată de Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara și concelebrată de pr. Veniamin Pălie, preot-paroh de Reșița 1 și arhidiacon al Banatului Montan, în calitate de gazdă. Curtea Bisericii Romano-Catolice „Sfânta Tereza de Ávila“ la ora 12.00: Rugăciune pentru decedații comunității, la Monumentul deportaților în fosta URSS. Începând cu ora 12.15: Sărbătoarea „Kirchweih“-ului, cu ridicarea pomului și program cultural.