Cu ocazia proiectului „Timișoara 2023, Capitală Culturală Europeană“ Grupul Ecumenic de Inițiativă a Tinerilor din Timișoara va organiza, în perioada 1-7 mai 2023, un Festival Ecumenic de Tineret. Festivalul „Ecumenical Youth-Fest“, un festival izvorât din inimile a numeroși tineri creștini, va avea ca motto „Walking all together in the light of Christ“ – „Pășind cu toții, împreună, în lumina lui Cristos“. Logo-ul evenimentului este simbolul XP, cunoscută drept „Monograma lui Isus Cristos“, un simbol creștin timpuriu, constând din primele două litere grecești ale numelui Χριστός (în limba română „Cristos“).
În programul Festivalului Ecumenic de Tineret figurează mai multe programe pentru copii și tineri, cum ar fi: activități și jocuri în parcul Carmen Sylva, seară de tineret în Casa Calfelor/ Casa Kolping, vizită în bisericile și muzeele confesiunilor din Timișoara, călătorie pe Bega cu vaporașul și program spiritual, procesiune ecumenică, mai multe prelegeri, discuții, și workshop-uri.
În data de 6 mai a.c., între orele 18:00-21:00 formația Gen Verde din Italia va susține un concert în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara. Deoarece această sală cuprinde doar 850 de locuri, tinerii care doresc să participe la concert, trebuie să se înregistreze pentru a obține biletul de intrare, în sală fiind admiși doar cei cu bilet. Și adulții care îi vor însoți pe tineri vor trebui să se înregistreze. Mai sunt locuri libere, astfel încât se mai pot face înscrieri și se pot obține bilete la concert. Înscrierea se face online, prin intermediul link-ului de mai jos. Atunci când sala este plină, acest program de înregistrare se va opri și nu va mai fi posibilă înscrierea.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccUj2Y2KTuTKFt5mmELqdNQieqHwfXMrC–AABiBIZ-cH3Cw/viewform?usp=sf_link
Taxa de participare pentru cei care participă la concert este de 10 RON. În momentul înscrierii, jumătate din sumă trebuie transferată pe următorul cont:
EPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ TIMIȘOARA
– CUI: RO4250689
– Banca: Banca Transilvania
– IBAN: RO45BTRLRONCRT0024683407
– SWIFT: BTRLRO22
Vă rugăm să specificați la detaliile plății: EYF-grupul/numele
Acest lucru va valida înregistrarea. Cea de-a doua jumătate a taxei trebuie plătită la sosire, în sacristia Domului. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Persoane de contact: Surdu Maria Christine: +40 721 147 509, sau Săbău Myriam: +40 723 867 098.

Ateliere. Formația Gen Verde va oferi unui număr de 100-160 de tineri posibilitatea de a urca împreună pe scenă în seara zilei de 6 mai și de a interpreta împreună o parte din concert. În acest scop, în zilele de 3, 4 și 5 mai vor fi organizate ateliere la Casa Kolping din Timișoara (atelierele de actorie, canto, ritm și dans vor fi accesibile unui număr stabilit de tineri cu vârste cuprinse între 14-25 de ani). Înregistrarea se poate face accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWEsLuGdfPJQqL8tFOyC4AUPqhPg9yOVfPguap3bjP1TAMcA/viewform?usp=sf_link
La aceste ateliere se pot înscrie doar cei care pot participa la programul din toate cele patru zile ale festivalului, precum și duminică, 7 mai. Evaluarea va avea loc duminică. La încheiere, participanții la ateliere vor primi o diplomă de participare. Pentru cei care doresc să beneficieze de masă și cazare incluse, taxa de participare este de 75 RON pe zi. Cei care doresc doar masa, taxa este 35 RON pe zi. Cei care vin doar pentru concert, vor plăti doar 10 RON. În momentul înscrierii, jumătate din sumă trebuie transferată în următorul cont:
EPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ TIMIȘOARA
– CUI: RO4250689
– Banca: Banca Transilvania
– IBAN: RO45BTRLRONCRT0024683407
– SWIFT: BTRLRO22
Vă rugăm să specificați la detaliile plății: EYF-grupul/numele
Acest lucru va valida înregistrarea. A doua jumătate a taxei trebuie plătită la sosire, la recepția Casei Kolping.
Programul pentru întreaga săptămână. Grupul ecumenic de tineret organizează un program complet, pentru toată săptămâna.
Link-ul pentru a vă înscrie pentru întreaga săptămână este următorul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefCoLiLltPBJxHtlXhLME45pjtVZv55dTWgvyjyVZM-AUoGw/viewform?usp=sf_link
Pentru cazare și masă, trebuie să vă înscrieți în modul prezentat mai sus și să plătiți jumătate din taxa de participare.
Intrarea în sala Operei va fi, de asemenea, posibilă doar pentru cei care s-au înregistrat în prealabil, la fel ca și intrarea la programul de duminică după-amiază.

Grupul Ecumenic de Inițiativă
al Tinerilor din Timișoara