Mesajul Numărul VI 01/primăvara 2022 al fundației, având ca temă apelul: „Ajutor de Urgență Pentru Ucraina“ și „Război în Ucraina“

Este război în Ucraina și deja peste 3 milioane de oameni au părăsit țara ca și refugiați. România are o graniță de 650 de kilometri cu Ucraina și este una dintre cele mai importante țări gazdă pentru refugiații de război, alături de Polonia, Ungaria, Moldova și Slovacia. Fundația Pater Berno Stiftung ajută. De săptămâni întregi, femeile și copiii care caută adăpost în România au reușit să-și găsească un acoperiș deasupra capului, primul ajutor și sprijin psihologic. „Trebuie să ajutăm acolo unde este cea mai mare nevoie”, spune directorul Federației Caritas Herbert Grün, care coordonează la fața locului activitățile caritative.

Așa ajută fundația

Ajutor imediat pentru cei care caută protecție
Împreună cu partenerul nostru de proiect, Caritas Timișoara, oferim refugiaților de război din Ucraina cazare și hrană. Clădirile și infrastructura Fundației Pater-Berno-Stiftung ajută enorm aici. În adăpostul pentru femei din Timișoara, de exemplu, femeile și copiii deosebit de vulnerabili primesc cazare, protecție și îngrijire.
Vouchere pentru familiile gazdă
Pe lângă imobilele Fundatiei Pater Berno Stiftung refugiatii de război au găsit cazare la familii de români. Aceste gospodării private, care la rândul lor adesea se descurcă greu și ele și primesc acum refugiați, sunt susținute cu alimente și lemne pentru foc.
Managementul traumei și integrarea
Pe lângă ajutorul umanitar imediat, dezvoltăm împreună cu Caritas proiecte de ajutorare pe termen mediu și măsuri de integrare. Împreună creăm oferte pentru îngrijirea copiilor, înscrierea lor la școală sau îngrijirea psihosocială pentru procesarea traumei de război. Ne bazăm pe experiența psihologilor noștri din centrul de zi și din adăpostul pentru femei.
În România disponibilitatea oamenilor de a ajuta este mare – și nu doar în a oferi ajutor imediat. Numeroase familii au primit în casele lor persoane care căutau protecție. Aceștia sunt sprijiniți financiar cu tichete de masă și de energie.

Așa puteți ajuta
€ 29,  1 pachet de ajutor de urgență cu pâine, lapte, banane, mâncare pentru copii și scutece pentru o mamă și copilul ei
€ 75,   1 voucher lunar pentru energie electrică, apă și mâncare pentru o familie gazdă
€ 125, costuri lunare pentru terapie pentru 5 copii
Mulțumim din suflet pentru sprijin!

Cont bancar în Germania:
Pater Berno Stiftung
IBAN: DE29 7509 0300 0102 1856 10

Cont bancar în Austria:
Caritas Dieceza Graz-Seckau
IBAN: AT37 2081 5000 0462 0647

Cont bancar în Elveția:
Salvatorianer in Zug
IBAN: CH36 0078 7000 0711 6980 5

Cont bancar în Italia:
Caritas Dieceza Bozen-Brixen
IBAN: IT12 R058561 1601 050571 000032
Vă rugăm să transferați trecând întotdeauna la explicații „Pater Berno Stiftung”

Caritas Graz-Seckau -Grabenstrasse 39 -AT-8010 Graz
www.pater-berno-stiftung.de
mail@pater-berno-stiftung.de

Sursa: Rundbrief PBS Ostern 2022_Webansicht