Duminică, 8 august 2021, a fost sărbătorit în cadrul unei Sfinte Liturghii festive în trei limbi, română, maghiară și germană, hramul Bisericii Romano-Catolice „Maria Zăpezii” din municipiul de pe Bârzava.
Celebrantul principal al Sfintei Liturghii de la ora 10.30 a fost păr. János Varga, reșițean prin naștere, astăzi slujitor la Arad / Centru, care cu acest prilej și-a sărbătorit 25 de ani de preoție / Sfânta Liturghie de Argint. Au concelebrat alături pr. Veniamin Pălie, preot-paroh al bisericii sărbătorite și decan al Decanatul de Caraș, pr. Attila Puskás, parohul Bisericii romano-catolice „Preasfânta Treime” Reșița – Govândari și nu în ultimul rând, pr. Mihail Titi Dumitresc din Lugoj, arhidiaconul Banatului Montan.
La începutul Sfintei Liturghii, pr. Veniamin Pălie a dat citire salutul episcopului diecezan de Timișoara, Msgr. Iosif Csaba Pál, care i-a trimis preotului jubiliar și o medalie de argint în amintirea acestei Sfinte Liturghii de Argint. Predica a fost rostită de pr. János Varga (în maghiară), pr. Attila Puskás (în română) și pr. Mihail Titi Dumitresc (în germană).
Înfrumuseţarea muzicală a Sfintei Liturghii a fost realizată de corul „Harmonia Sacra“ şi de corul de tineret „Fiamma“, ambele ale parohiei aflate în sărbătoare.

Erwin Josef Ţigla