„Sărbătorind sfinții, mai ales pe aceia care au trăit în trecutul îndepărtat, mereu ne întrebăm, dacă au să ne spună, să ne transmită și nouă ceva astăzi. Sărbătorind-o pe Sfânta Ecaterina de Alexandria, sărbătorim o tânără martiră creștină căreia i-a fost dată să ofere, să sacrifice de bună voie pentru credința în Cristos viața pământească, anunțând adevărul, că există ceva mai prețios decât aceasta. Pentru noi creștinii viața își capătă deplinătatea numai dacă este pregnată de iubire. Sf. Apostol Paul scrie creștinilor romani: „…iubirea lui Dumnezeu a fost revărsată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.” (cf. Romani, 5,5) Știm că viața este neîmplinită dacă este lipsită de iubire” – a subliniat Pr. Mihai Milan Sima, paroh de Clocotici, în omilia sa rostită vineri, 25 noiembrie în cadrul Sf. Liturghii de hram a bicericii Sf. Ecaterina din Timișoara I. Cetate. Răspunzând invitației adresate de către Msgr. Johann Dirschl, vicar general, parohul acestei biserici, Sf. Liturghie a fost celebrată de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, în prezența unui grup de preoți din Dieceză. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de dl. Denis Moldovan, organistul acestei biserici.
La sfârșitul Sf. Liturghii Msgr. Johann Dirschl a mulțumit Episcopului Diecezan pentru celebrare și tuturor credincioșilor care au contribuit la organizarea hramului.
Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, a cerut rugăciunea credincioșilor pentru tinerii din Arhidiaconatul Banatul Montan, care sâmbătă, 26 noiembrie vor participa la o întâlnire și la aprinderea primei lumânări de Advent la Eibenthal. Totodată Episcopul Diecezan i-a invitat pe credincioși și pe tineri la prima Sf. Liturghie de Rorate, care va avea loc miercuri, 30 noiembrie începând cu ora 6.00 în biserica parohială din Timișoara-Iosefin.
Sf. Liturghie de hram a fost transmisă pe pagina de Facebook a Parohiei Romano-Catolice Timișoara I Cetate: https://www.facebook.com/sfecaterina.cetate.

Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara