Conferința Episcopală Catolică Maghiară anunță cu bucurie lansarea site-ului oficial al vizitei apostolice a Sf. Părinte Papa Francisc în Ungaria, disponibil la adresa www.ferenc2023.hu. Site-ul oferă informații legate de vizita Sf. Părinte.
Evenimentele bisericești din cele trei zile ale vizitei vor fi organizate succesiv, în jurul unor teme: Sfântul Părinte se va întâlni cu reprezentanții clerului și călugărilor în Bazilica Sfântul Ștefan, cu cei nevoiași și cu cei care îi sprijină pe nevoiași în Biserica Sfânta Elisabeta de Turingia, cu tinerii în Arena Sportivă László Papp și cu reprezentanții vieții științifice la Universitatea Catolică Péter Pázmány. Pe site-ul web puteți găsi descrierea fiecărui loc de desfășurare, inclusiv Piața Kossuth, și informații despre activitățile bisericești legate de aceste programe.
În fiecare zi a vizitei va avea loc cel puțin un eveniment important la care pot participa toți cei interesați fără înregistrare prealabilă, trecând printr-un filtru de siguranță. Atunci când vă planificați sosirea, vă rugăm să rețineți că, din motive de securitate, accesul poate dura un timp mai îndelungat.
În data de 28 aprilie, în piața din fața Bazilicii Sfântul Ștefan, doritorii pot urmări pe un ecran întâlnirea Sf. Părinte cu persoanele veții consacrate. Programul de pregătire spirituală va începe la ora 16.00.
În data de 29 aprilie, la ora 9.00 începe programul comun de pregătire spirituală pentru întâlnirea Sf. Părinte Papa Francisc cu cei nevoiași și cu binefăcătorii lor în Biserica Sfânta Elisabeta din Turingia. Acest eveniment se va putea urmări pe proiectoarele instalate în Piața Trandafirilor doar de un număr limitat de persoane. Accesul în piață se face printr-un filtru de siguranță.
La Sfânta Liturghie din 30 aprilie celebrată în Piața Lajos Kossuth se va putea participa fără înregistrare prealabilă, trecând printr-un filtru de siguranță. Porțile vor fi deschise încă de la primele ore ale dimineții, iar intrarea în piață se va face până cel târziu la ora 8.15, locurile fiind ocupate în ordinea sosirii. Pentru cei care nu vor mai avea loc în piață, pe străzile din jur vor fi puse la dispoziție proiectoare pentru a urmări Sf. Liturghia.

Budapesta, 23 martie 2023.
Biroul de presă al Secretariatului Conferinței Episcopale Catolice Maghiare

Sursa: katolikus.hu

Foto: kronikaonline.ro