Duminică, 20 noiembrie 2022, în solemnitatea «Cristos, Regele Universului» s-a sărbătorit cea de-a XXXVII-a Zi Mondială a Tineretului. În această zi de duminică, ne-am întâlnit mai mulți participanți, de la diferite parohii: copii, tineri, preoți și colaboratori ai Bisericii, pentru a marca o zi memorabilă la biserica parohială „Preasfânta Treime“ din orașul Pecica, județul Arad.
Tema întâlnirii noastre a constituit un vers din rugăciunea sf. Francisc de Assisi: „Doamne, fă din mine un instrument al păcii tale.“
În cadrul întâlnirii, am dialogat împreună cu preotul și cu grupul de tineri de limba română, cu privier la această temă. Apoi ne-am rugat împreună rugăciunea sfântului Francisc de Assisi, din care provine fragmentul, și am discutat mai pe larg, în mod special despre această rugăciune.
Rugăciunea ne îndrumă, ne inspiră, ne dă putere cum să ne manifestăm și cum să ne comportăm, totodată ne sprijină să aducem iubire, unire și credință aproapelui nostru pentru că totul este mai frumos și mai armonios dacă suntem generoși unii cu alții. După această întâlnire de grup, am participat cu toții la Sfânta Liturghie.
Ultima duminică din anul liturgic latin este marcată prin solemnitatea «Cristos Regele Universului», iar de săptămâna viitoare ne pregătim inimile pentru Advent, timpul de pregătire pentru Crăciun, timp care reprezintă perioada de așteptare a solemnității Nașterii Mântuitorului nostru, Isus Cristos.
Ne-am rugat împreună cu toți credincioșii pentru continentele lumii pentru ca pacea să domnească între oameni. Am încheiat această Sf. Liturghie printr-o procesiune cu lumânări, înconjurând împreună biserica și cântând Domnului imnul de slavă „Te Deum“. Seara s-a încheiat cu un timp de comuniune, timp petrecut împereună, în comunitatea locală, în care am fost primiți cu bucurie.
Ce am putut învăța cu toții, prin această zi dedicată tinerilor din întreaga lume, este importanța de a rămâne uniți în Cristos, ca frați, așa cum ne-a învățat El: „Fiţi toţi în armonie şi să nu fie între voi dezbinări, ca să fiţi desăvârşiţi în acelaşi cuget şi în aceeaşi simţire“ (1 Cor 1, 10)

Karolina Ivanov
Arad Șega