Duminică, 4 iulie după-amiază s-a reușit organizarea unei întâlniri a familiilor în plantația de lavandă a familiei Konti din Mailat. Aducem calde mulțumiri și sinceră recunoștință gazdelor pentru primirea cordială și călduroasă și pentru numeroasele experiențe de neuitat pe care le-am avut. Nu au lipsit jocurile, distracția și buna dispoziție. A fost o după-amiază plăcută petrecută împreună, care s-a încheiat cu Sf. Liturghie.
Ceea ce am putut lua cu noi în căminele noastre au fost gândurile din omilia rostită de către Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal, paroh de Timișoara IV Iosefin, celebrantul Sf. Liturghii: ne simțim bine, dacă este cine să ne aștepte acasă, dacă cineva ne așteaptă cu adevărat. Este importantă familia, este important să aparținem undeva și, dacă totuși se întâmplă uneori să primim un „spin“, să nu renunțăm la speranță, să ne încredem în Bunul Dumnezeu, pentru că El este întotdeauna alături de noi.
Mesajul predicii a fost acela că este o provocare să fi profet în propria ta țară, în propria ta casă. După orele de muncă și după alte sarcini nu este ușor să fim răbdători acasă. Cum ar trebui să arate casa noastră? În așa fel, încât toată lumea, chiar și adolescentul, să se bucure că se întoarce acasă. Și de ce există spini în viața noastră? Sfântul Apostol Paul ne răspunde: pentru a nu ne încrede în noi înșine, pentru a nu-i judeca pe alții, pentru că nu cunoaștem „spinii“ altora.
Ne-am întors acasă cu recunoștință în inimă. Cu recunoștință pentru că suntem aici unii pentru alții și că plantația de lavandă a putut găzdui în această zi Sf. Liturghie, întâlnirea și jocurile. Urăm familiei Konti prosperitate, putere de muncă, sănătate și binecuvântarea Bunului Dumnezeu!

Un grup de familii