Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum a găzduit și în acest an întâlnirea clerului diecezan, a persoanelor consacrate și a diaconilor, eveniment deja tradițional în Dieceza de Timișoara, organizat într-o dată apropiată de 2 februarie, sărbătoarea Întâmpinării Domnului și Ziua Mondială a Vieții Consacrate. Întrunirea a avut loc sâmbătă, 3 februarie în Aula Magna a acestei școli, având ca temă „Misiunea”, tema anului pastoral-liturgic în Dieceza noastră. Cei prezenți au participat la o prelegere ținută de P. István Barazsuly SDS, paroh de Timișoara III. Elisabetin, care a împărtășit experiențele și impresiile sale din Statele Unite ale Americii, unde anul trecut a avut ocazia să petreacă mai multe săptămâni. „Father Pisti in Minersville, Pennsylvania” – a fost primul slide din prezentare, în cadrul căreia P. István a vorbit despre activitatea pastorală desfășurată în mai multe parohii din SUA.
După prelegere au urmat discuții în grupuri mici. Cei prezenți împărțiți în 8 grupuri au împărtășit gângurile legate de trei întrebări: Ce trebuie să facem pentru ca fiecare să ia parte la sarcina misionară a Bisericii și să-și asume responsabilitatea? Ce putem face pentru a ne asigura că familiile pot exprima credința lor și o pot transmite în mod eficient și autentic? Ce putem face pentru a-i ajuta pe credincioșii laici să descopere și să trăiască mai deplin carisma lor în comunitățile noastre?
Adresându-se confraților în preoție, persoanelor consacrate și diaconilor, Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan a subliniat: „Într-o comunitate creștină sunt foarte importante trei lucruri: ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu, sărbătorirea demnă a Euharistiei, astfel ca oamenii să se umple de bucuria lui Isus și să se ducă astfel acasă din biserică și iubirea fraternă între membrii comunității.” Totodată Părinte Episcop i-a invitat pe cei prezenți la instalarea noilor membri ai Capitului Catedral, eveniment care va avea loc în data de 24 februarie a.c., sărbătoarea Ridicării la Cinstea Altarelor a Sf. Gerhard, primul episcop și martir al Diecezei noastre, în cadrul Sf. Liturghii celebrată la ora 18.00.
În încheiere, Pr. Valentin Macedon Hiticaș, paroh de Reșița-Govândari, responsabil diecezan pentru pastorația familiilor, a prezentat programele viitoare, subliniind în mod special cursurile de animatori pentru acele familii care vor deveni coordonatori de grup în parohii.
Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească în cantina Liceului Gerhardinum.

Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara