Elementul central al logo-ului se referă la Podul cu Lanțuri din Budapesta (în maghiară: Széchenyi lánchíd), cel mai vechi pod stabil peste Dunăre, din Ungaria. Simbol important al țării și al capitalei, acesta a fost construit inițial pentru a lega Buda și Pesta. Acest lucru se referă la ideea, subliniată în mod repetat de Sfântul Părinte, că este important să se construiască punți între oameni.

Pilonii podului îmbracă culorile naționale ale Sfântului Scaun (galben și alb) și ale Ungariei (roșu, alb și verde). Cercul din jurul logo-ului simbolizează Euharistia și lumea mântuită de Cristos.

Crucea din partea stângă a cercului amintește de discursul Papei Francisc de la Budapesta, din 12 septembrie 2021, în care a dorit ca crucea să fie o punte între trecut și viitor. În partea dreaptă a cercului se află motto-ul: „Cristos este viitorul nostru”, precum și inscripția: „Papa Francisc în Ungaria, 28-30 aprilie 2023”.

Motto-ul și logo-ul evenimentului constituie proprietatea intelectuală a Conferinței Episcopale Catolice Maghiare, iar orice utilizare, parțială sau sub orice altă formă, necesită acordul prealabil al acesteia.