Fundația «Teleki László» din Ungaria, în cadrul proiectului „Rómer Flóris“, a contribuit cu 25 milioane HUF (forinți), adică 337.500 lei la renovarea Bisericii Piariste din Timișoara. Datorită deciziilor de acordare a unui sprijin financiar pentru anii 2020 și 2021, fundația a permis reînnoirea structurii acoperișului Bisericii Ordinului Piarist. Prima și a doua fază a lucrărilor de reparații au fost finalizate datorită acestui sprijin financiar.
În cursul renovării s-au efectuat următoarele lucrări: îndepărtarea de pe acoperiș a țiglelor învechite, a jgheaburilor și burlanelor vechi și ruginite, a șipcilor, grinzilor și căpriorilor de lemn putrezite. Acolo unde a fost necesar, grinzile și căpriorii au fost înlocuite. Pe acoperiș au fost montate șipci și țigle noi, învelitori, jgheaburi și burlane noi de zinc, și au fost montate și opritoare de zăpadă. Au fost reînnoite și elementele decorative vechi.
Lucrările fazei a treia de renovare vor fi implementate în valoare de 15 milioane HUF, adică 202.500 lei, din sprijinul acordat de Guvernul Ungariei prin programul de renovare a bisericilor la care se adaugă donațiile credincioșilor. În această etapă se continuă renovarea acoperișului bisericii. Pe parcursul lucrărilor va fi reînnoit acoperișul deasupra coridoarelor bisericii, coridoare care leagă cele două aripi ale Liceului Teologic Romano-Catolic „Gerhardinum“ de clădirea bisericii. Aici va fi înlocuită cea mai mare parte a structurii de lemn a acoperișului. Acoperișul sacristiei va fi învelit cu tablă de zinc. Lucrările sunt executate de firma BG Contec condusă de dl. Gábor Bogdán, din Timișoara.
Se aduc pe această cale sincere mulțumiri tuturor celor care au sprijinit până acum proiectul, dar și celor care s-au rugat pentru reușita sa, respectiv celor care de acum înainte vor hotărî să contribuie prin rugăciune și donații la continuarea oricăror lucrări se vor ivi.

Pr. Zoltán Kocsik rectorul bisericii Ordinului Piarist