Surorile mariane de Schönstatt au organizat și în acest an tabere pentru fete, care au avut în total 58 de participanți din județele Arad, Harghita și Timiș, iar o fată a venit din Szeged. Prima tabără a fost organizată în perioada 1-3 iulie în Casa de Tineret Marienheim din Timișoara, pentru tinerii din parohia Pecica, având ca temă: Iată, te-am gravat pe palmele mele (cf. Is 49, 16). Următoarele două tabere au avut loc în casa comunității Surorilor mariane de Schönstatt din Timișoara. În perioada 8-10 iulie, organizatorii au primit fete cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, iar la tabăra organizată între 18-22 iulie au participat fete cu vârste de peste 13 ani. Acestea din urmă au căutat împreună răspunsul la întrebarea: Cine sau ce mi se potrivește?
Programul a inclus multe activități: jocuri, cursă cu obstacole, ore de grup, vizitare a obiectivelor turistice ale orașului, diferite ateliere de lucru, cum ar fi pictura de tricouri și realizarea de suveniruri. În plus, a fost o experiență minunată faptul că Merci și Zsuzsi (din grupul de studenți TEKMEK) le-au prezentat fetelor lumea culorilor și le-au vorbit despre machiaj și modă.
Fetele participau zilnic la Sf. Liturghie. În ultima seară, a avut loc tradiționala seară colorată, în cadrul căreia au prezentat scenete individual sau în grup.
Pe lângă distracție și voie bună, participanții s-au implicat și în treburile casnice, fiecare a avut ocazia să spele vasele, să aranjeze masa și să îndeplinească alte sarcini gospodărești. Fecioara Maria, care este un model pentru fete, probabil trecea și ea zilnic prin toate aceste treburi casnice. Ea este cea pe care fetele se pot baza întotdeauna ca și Prietenă, iar cei care fac un legământ de iubire cu ea, făgăduiesc să îi fie mereu alături la bine și la rău. Cu această ocazie, cinci fete au făcut legământul de iubire cu Fecioara Maria. De la Maria pot învăța virtuți precum puritatea, bunătatea, slujirea, noblețea și lista se poate continua la nesfârșit.
Pe parcursul taberelor s-au legat prietenii pe viață. În ultima zi, fetele s-au uitat la poze fie plângând, fie râzând, iar despărțirile au fost pline de emoție. Aceste fete și-au găsit locul în Schönstatt și au pornit într-o călătorie de autoeducație, care constă în căutarea perfecțiunii, acceptându-se în același timp imperfecțiunile și străduindu-se să devină din ce în ce mai mult asemănătoare Sf. Fecioare Maria.
În final, o experiență personală: revin în aceste tabere de câțiva ani, în principal ca și voluntar, și pot spune ceea ce am auzit și învățat de la fete: aici sunt acasă, sunt eu însămi, sunt la locul meu. Nu ceea ce cred alții despre noi contează, ci faptul că Dumnezeu și Fecioara Maria ne iubesc așa cum suntem.

Zöld Tímea