În data de 27 ianuarie 2024 cca 40 de persoane au participat la ziua de formare pentru adulți având ca temă: „Metode noi de evanghelizare“. În acest curs fundamental intitulat Revive am învățat mai întâi conținutul mesajului care schimbă lumea și cum să îl exprimăm pentru a schimba inimile celor din jurul nostru. Am deslușit cele șapte practici eficiente ale evangheliștilor, precum și disciplinele pe care trebuie să le dezvoltăm în viața noastră personală pentru a deveni mai curajoși în împărtășirea acestei misiuni. În cele din urmă, am învățat câteva metode practice, extraordinar de simple, pentru a împlini lucrarea de evanghelizare în parohiile noastre.
În cadrul cursului am ascultat catehezele scurte ale lui Chris Stefanick. Cursul a fost împărțit în două întâlniri de formare: 25 noiembrie 2023 și 27 ianuarie 2024, având ca gazdă Mănăstirea Salvatoriană din Timișoara-Elisabetin. Acest curs s-a adresat preotilor, catehetilor, coordonatorilor din diferite grupuri, animatori, lectori și preoratori, acoliți sau absolvenți ai cursului de formare pentru adulți din cadrul Diecezei de Timișoara.
Au fost pregătite 21 de episoade, fiecare urmate de provocări și întrebări care au făcut subiectul discuțiilor în grupuri mici. La finalul zilei a avut loc o prezentare în plen a discuțiilor avute și s-a cerut și o părere personală scrisă din partea fiecărui participant.

Iată câteva impresii la finalul acestor întâlniri:
„Mi-a plăcut mult faptul că am vizionat și am discutat pe baza unui program de formare din SUA, care este foarte bine realizat. Ideile transmise și sfaturile au fost foarte bine sintetizate.”
„Plec de aici cu multe sfaturi pe care să le aplic în parohia mea cu ajutorul Duhului Sfânt.”
„Zi de har, cunoaștere de noi persoane, împărtășire a provocărilor și dorințelor pastorale, îmbogățire spirituală. Tema a reînflăcărat motivația slujirii pastorale: experiența iubirii lui Dumnezeu.”
„Aprofundarea și sistematizarea cunoștințelor. Bucuria de a ne întâlni, de a împărtăși experiențe, de a ne apropia și de a ne cunoaște mai bine. Hrană spirituală. Suntem cu toții pe drum.”
„A fost un program care în primul rând m-a făcut să conștientizez mai mult faptul că evanghelizarea ne implică personal pe fiecare, nu doar la nivel de comunitate.”
„Acest curs și această zi de formare a avut un mare impact pentru mine și m-a făcut să conștientizez importanța acestui model de curs mai ales pentru folosul parohiilor.”
„Această zi de formare a fost pentru mine o reală oportunitate pentru a vedea evanghelizarea într-o lumină nouă, care mă pune în situația de a-mi revizui viața și să depun mai multe eforturi pentru lumea din jur prin exemplul meu de viață.”
„A fost o zi foarte bogată și angajantă. Domnul să ne ajute să trăim ceea ce am învățat.”
Acest curs cu Chris și multe altele se găsesc gratuit pe https://reviveparishes.com/.

Melinda Mihu,
preorator, parohia Periam