Sâmbătă, 18 iunie a.c. în Parohia Romano-Catolică Reșița-Govândari un grup numeros de tineri candidați la miruire s-au întâlnit înainte de Sf. Liturghie solemnă cu Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan pentru a se cunoaște mai bine și a discuta despre viața comunității de care aparțin, despre credință și despre momentul pentru care s-au pregătit timp de mai multe săptămâni: Mirungerea. A fost o zi plină cu emoții atât pentru tineri cât și pentru părinții și nașii acestora, deoarece Sacramentul numit și al maturității creștine este conferit în mod obișnuit numai tinerilor suficient de maturi pentru a-l înțelege și care sunt capabili să dea mărturie despre Cristos în viața lor.
Și cum conferirea Sf. Mir este o sărbătoare și o bucurie pentru toată comunitatea din Reșița, în biserica Preasfânta Treime alături de Episcopul Diecezan și Pr. Attila Puskás, parohul acestei comunități, la Sf. Liturghie a concelebrat și Pr. Veniamin Pălie, parohul bisericii Maria Zăpezii.
În omilia sa Episcopul Diecezan s-a adresat în primul rând candidaților la Sf. Mir, sfătuindu-i: „Ascultă de conștiința ta când iei o decizie. Pentru că dacă ai luat cumva o decizie greșită și vei descoperi aceasta mai târziu, te vei întoarce. Dar dacă rămâi nehotărât toată viața, te amăgești, pentru că nu observi că mergi întro direcție greșită. Dacă Bunul Dumnezeu este pe primul loc în viața noastră, atunci totul va avea o anumită ordine, totul va fi la locul lui.”
Um moment important al Sf. Liturghii a fost reînnoirea făgăduințelor de la Botez, după care cei 34 de tineri însoțiți de nașii lor s-au prezentat în fața Episcopului Diecezan pentru conferirea Sf. Mir prin ungerea pe frunte cu Sfânta Crismă, însoţită de cuvintele: „Primeşte pecetea darului Duhului Sfânt.“
Sf. Liturghie s-a încheiat cu mulțumiri adresate din partea Pr. paroh Attila Puskás și a părinților tinerilor Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan pentru celebrarea Sf. Liturghii și administrarea Sf. Mir.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara
Foto: Corina Bouda