Cu prilejul sărbătorii „Vizita Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta“, în 2 iulie a.c., Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan a vizitat comunitatea parohială din Lugoj, unde a continuat seria conferirii Sf. Sacrament al Mirului. În Parohia Lugoj 26 de tineri l-au așteptat pe Episcopul Diecezan, care a sosit cu o oră mai devreme de începerea Sf. Liturghii celebrate la ora 10.00, ca să se întâlnească și să discute cu ei.
La începutul Sf. Liturghii Păstorul a fost salutat de către președintele Comitetului Bisericesc.
În omilia sa, Părintele Episcop i-a încurajat pe tineri să-L primească pe Duhul Sfânt cu inima deschisă, să încerce să stabilească o relație cu el, care este a treia persoană divină, respectiv să fie atenți la El. Totodată, i-a îndemnat pe ei și pe familiile lor să se roage împreună seara, pentru că așa se poate menține relația familiei cu Domnul.
După reînnoirea făgăduinţelor de la Botez și mărturisirea de credință, candidații însoțiți de naș sau nașă, s-au prezentat în fața Episcopului Diecezan pentru ungerea pe frunte, cu Sfânta Crismă, însoţită de cuvintele: „Primeşte pecetea darului Duhului Sfânt.“
Partea muzicală a Sf. Liturghii a fost susținută de corul bisericesc condus de d-na Monica Bati, organista acestei biserici. Pregătirea tinerilor a fost condusă de diaconul Francisc Lisi, sub coordonarea Pr. Ladislau Wonerth, paroh de Lugoj.
La sfârșitul Sf. Liturghii solemne, Pr. Wonerth i-a adresat cuvinte de mulțumire Episcopului Diecezan, care le-a acordat tuturor celor prezenți binecuvântarea sa.

Biroul de Presă al
Episcopiei de Timișoara