În data de 15 mai 2021 la Roma va avea loc ceremonia de beatificare a Pater Francisc Maria al Crucii Jordan (1848–1918), fondatorul Societății Divinului Salvator (ordinul salvatorian, SDS). Conform site-ului Parohiei Timișoara III Elisabetin, parohie administrată de călugării salvatorieni, ceremonia beatificării, care va avea loc la Roma, în Bazilica Sfântul Ioan din Lateran, va fi transmisă în direct în biserica din Elisabetin cu începere de la ora 11.00.

Prefață la Novenă
Noi, comunitățile salvatoriene, ne bucurăm pentru beatificarea fondatorului nostru, Pater Francisc Maria al Crucii Jordan, la 15 mai 2021, în Bazilica Laterană din Roma. Ca pregătire pentru această sărbătoare, dorim să ne rugăm o novenă în spiritul lui P. Jordan, pe care P. Stephan Horn SDS a pregătit-o în 2017.
„Fericiții și sfinții, în slăbiciunea lor creatoare, arată puterea Creatorului. Ei nu sunt beatificați și canonizați pentru că au fost sau au făcut ceva, ci pentru că sunt venerați de creștinii care îl văd pe Dumnezeu lucrând în ei într-un mod remarcabil. Fericiții și sfinții trăiesc ei înșiși în taină; în devotamentul lor pentru ceilalți, ei îl arată pe Dumnezeu și lucrează harul său„, scrie Stefan Kiechle SJ în „Stimmen der Zeit” în ianuarie 2021.
Fericiții și sfinții sunt importanți pentru Biserică, deoarece ne reamintesc că afirmația și promisiunea Fericirilor se aplică aici și acum, nu doar în viitor.
Sfinții și fericiții sunt o încurajare de a urma calea personală a sfințeniei. Ei sunt atât modele, cât și mijlocitori. Această dimensiune este importantă. Noi toți aparținem aceleiași familii, ei sunt frații și surorile noastre mai mari care ne-au precedat pe drum, care ne încurajează și ne atrag.
Această beatificare ni-l prezintă pe P. Jordan ca pe un îndemn la aprofundarea și consolidarea credinței noastre pentru a face față diferitelor provocări ale vieții și pentru a deveni fericiți în acest proces.
Încrederea sa profundă în Dumnezeu, fidelitatea sa față de Isus Cristos și angajamentul său de a vesti Vestea cea Bună cu toate mijloacele pe care le transmite iubirea lui Cristos sunt o moștenire pentru noi în domeniul pastoral, mai ales astăzi, într-o perioadă dificilă.

Fericite Francisc Jordan, roagă-te pentru noi!
P. Josef Wonisch SDS

Sursa: www.salvatorianer.at

Novena P. Jordan Romana Pdf