Parohia Romano-Catolică din Ciacova s-a bucurat anul acesta într-un alt mod, de Sf. Nicolae, colectând scrisori într-o cutie poștală, special amenajată pentru copiii noștri. Timp de câteva zile, băieți sau fete au conturat o poveste cu și despre Sfântul Nicolae. Bătrânul cel bun și bărbos, dar și adjuvanții săi au citit în jur de 200 de scrisori, care au fost expediate din mai multe localități: Livezile, Jebel, Ghilad, Cebza, Macedonia, Petroman, Obad și Ciacova.
În ajunul sărbătorii, am pornit împreună cu Sfântul Nicolae și ajutoarele sale iscusite într-un labirint magic, cu zâmbete, lacrimi și emoții. Ne-am înduioșat de fiecare dată când copiii, dar și părinții ori bunicii au schițat un zâmbet de uimire, dragoste și nostalgie. Credem că aceasta este substanța celebrării!
Sfântul Nicolae nu a putut ajunge personal la fiecare în parte, dar cu sprijinul colaboratorilor și al partenerului său de nădejde, „Poșta Română“, a reușit să distribuie darurile, care au ajuns la fiecare copilaș care i-a trimis o scrisoare. Mulțumim, pe această cale, „Poștei Române“ pentru dăruirea cu care a livrat bucurie! De asemenea, aducem mulțumirifamiliei Schultz din Bad Iburg, care și anul acesta ne-a ajutat cu darurile.
Au fost două zile obositoare, dar care ne-au umplut sufletele de încântare și binecuvântare! În acest sens, ne-am gândit să creăm un acrostih, care să lumineze, prin cuvinte, bucuria pe care am simțit-o în aceste zile pline de magie:
Răbdare
Eternitate
Credință
Uniune
Nostalgie
Onestitate
Șablon
Tenacitate
Iubire
Năzuință
Țintă
Amabilitate

Prof. Patricia-Perla Borza
Ciacova