Și în acest an a avut loc în data de 2 iulie, în sărbătoarea Vizitei Sf. Fecioare Maria la verișoara sa, Sf. Elisabeta, pelerinajul, traditional în Dieceza de Timișoara, la sanctuarul marian romano-catolic „Maria Fels/ Maria Stâncii“, respectiv la această mica biserică a Banatului Montan (unde vin mai ales croații, cehii și germanii din Banatul Montan). În acest an s-au aniversat – fără a avea un jubileu aparte – 294 de la recunoașterea oficială a locului de pelerinaj și 244 de ani de la ridicarea actualei biserici. Liturghia pontificală a fost celebrată în seara zilei de 1 iulie, celebrant principal fiind Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara. Părintele-paroh de Oravița, Pr. Ionuc Hojda, care se îngrijește și de locul de pelerinaj Maria-Ciclova l-a salutat pe înaltul oaspete, ca și pe toți preoții și credincioșii prezenți.
În 2 iulie, la ora 8.00 dimineața a fost celebrată de mai mulți preoți, împreună cu părintele canonic Nikola Lauš, directorul cancelariei diecezane, o sf. Liturghie în limba croată, în aer liber, la poalele stâncii sanctuarului. A urmat o altă Liturghie pentru pelerini, în limba bulgară. Liturghia în limbile germană, română și maghiară a început la ora 11.00 și a fost celebrată tot de părintele Nikola Lauš, cancelar diecezan.

Prelucrare redacțională după: Erwin Josef Țigla – Pelerinaj la Ciclova Montană (Germană). Al 294-lea hram al locului de pelerinaj din sudul Banatului, în Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, Anul 29, Nr. 7125, București, Marți, 6 iulie 2021, pag. 5.