În multe comunități ale Diecezei de Timișoara ziua de 8 septembrie, sărbătoarea Nașterii Sf. Fecioare Maria este zi de pelerinaj, când credincioșii pornesc la drum către cele două sanctuare mariane: Maria Radna și Maria Ciclova. Și în acest an sute de credincioși, sosiți din diferite zone ale țării, s-au rugat și au cântat împreună în limbile română, maghiară, germană, bulgară, croată, slovacă și cehă, cerând ocrotirea și mijlocirea Mamei noastre Cerești.
La Maria Radna pelerinajele au început deja din 6 septembrie cu sosirea credincioșilor din comunitățile bulgare și croate și au continuat în 7 și 8 septembrie. În data de joi, 8 septembrie, Sf. Liturghie pontificală de la ora 11.00 a fost celebrată de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, omilia fiind rostită în limbile română, maghiară și germană de către Pr. dr. Dávid Diósi, vicerector al Institutului Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. Animator cântece a fost corul bazilicii, la orgă a cântat dna Andreea Bodroghi.
– Dumnezeu locuiește în tăcere. Lui nu îi place zgomotul, gălăgia aparențelor. Dacă vrem să găsim tăcerea, liniștea, să ne apropiem de Fecioara Maria, să ne umplem de tăcerea ei și atunci pacea și echilibrul vor cuprinde și inimile noastre – a spus în omilia sa Pr. Dr. Dávid Diósi.
La sfârșitul Sf. Liturghii, după binecuvântarea finală a Episcopului Diecezan, mulți pelerini au pornit către dealul din spatele Bazilicii, ca să participe la Devoțiunea Calea Sf. Cruci.

Biroul de presț al Episcopiei de Timișoara