În perioada 10-12 noiembrie, parohia Timișoara III. Elisabetin a găzduit evenimentul „Pentru familii mai fericite!“ – Programul de educație pentru viața de familie (în limba maghiară: Családi Életre Nevelés – CSÉN).
Programul CSÉN constituie o formare metodologică de bază în Ungaria, al cărei scop principal este de a oferi participanților o perspectivă asupra practicii educației pentru viața de familie, de a dobândi cunoștințe practice bazate pe propria experiență în aplicarea elementelor metodologice bazate pe metode pedagogice constructive, dramatice și de experiență.
La cursul de formare au participat preoți și laici din Diecezele de Satu Mare, de Oradea și de Timișoara.
În primele trei zile ale cursului de formare planificat pentru șase zile, formatorii Beáta Bajorné Lobenwein și Judit Szentannai din Budapesta au explicat prin exerciții interactive cum poate să se construiască și să se consolideze o comunitate, rolul important al familiei, al prietenilor și al cunoașterii de sine. Aceștia au oferit îndrumări practice foarte bune despre cum să îi ghidăm pe copii și tineri să aleagă valorile corecte, să recunoască limbajul iubirii și să respingă tentațiile care duc la dependențe dăunătoare.
A doua parte a formării va avea loc în luna ianuarie 2024, pe care (având în vedere buna dispoziție și grupul de participanți plin de entuziasm) suntem siguri că toată lumea o va aștepta cu nerăbdare.

Kinga Őze, Dorobanți