În perioada 12-14 ianuarie, Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum a găzduit cea de-a doua și ultima parte a evenimentului intitulat „Pentru familii mai fericite!“ – Programul de educație pentru viața de familie (în limba maghiară: Családi Életre Nevelés – CSÉN). În cele ce urmează prezentăm două relatări despre această întâlnire.

Am avut parte de o pregătire foarte variată și interesantă, în cadrul căreia am primit o mulțime de idei, multe oportunități și răspunsuri la întrebări precum „Cum să procedăm?”.
Formarea a acoperit o gamă largă de cunoștințe. Prezentările au fost interesante, variate și interactive și ne vor fi de mare ajutor în activitățile noastre viitoare. Am reușit să adunăm informații și cunoștințe care ne-au ușurat munca.
Am avut parte de o atmosferă familială și am format o echipă bună, în ciuda faptului că am reprezentat mai multe grupe de vârstă. A fost grozav să lucrăm în echipă, chiar dacă activăm în domenii diferite. Din punct de vedere profesional, a fost, de asemenea, bine să vedem că am găsit o bază comună.
Datorită acestui curs, am decis să încercăm să creăm împreună un fel de comunitate și să ne sprijinim reciproc în viitor.
Mulțumim pentru tot!

Helga Csata

În cadrul cursului „Educație pentru viața de familie” am avut parte de trei zile minunate. Pregătirea temeinică a invitaților și conducătorilor cursului sosiți din Ungaria, de la Budapesta, a fost din nou pusă în evidentă, deoarece am reușit să ne umplem „săculețul” simbolic cu multe idei noi, fapte și valori interesante, pe care le vom folosi și le vom scoate în evidență. Formarea a fost plină de veselie, emoție, entuziasm, spirit de echipă, dorința de a face ceva, de a ajuta, de a-i asculta pe ceilalți, dragoste și multe altele.
Cursul ne-a făcut să realizăm câtă valoare purtăm cu noi/în noi. Încă o dată, am văzut puterea comunității, unde susținerea și ajutorul reciproc face totul mai ușor. La finalul cursului, cu toții am simțit recunoștință în inimile noastre, recunoștință pentru că am avut posibilitatea să participăm, pentru că am învățat multe metode noi și utile și pentru că am cunoscut oameni fantastici.

Noémi Vajda