În perioada 16-18 noiembrie 2023, peste 200 delegați din rețeaua „Împreună pentru Europa” vor desfășura la Timișoara întâlnirea lor anuală. Site-ul Together for Europe ne relatează următoarele:

Noua ediție a întâlnirii anuale a „Prieteni ai rețelei «Împreună pentru Europa»” ne duce în România, la Timișoara, unul dintre orașele desemnate drept „Capitală Culturală Europeană 2023”.
Pregătirile sunt în curs de desfășurare de luni de zile. Sunt așteptați să participe reprezentanți de seamă ai diferitelor Biserici și Mișcări/Comunități, printre care d-na Margaret Karram președinta Mișcării Focolarelor și o serie de politicieni, printre care dl. Ciprian Vasile Olinici, Secretar de Stat pentru Culte al Guvernului României.
Zilele petrecute la Timișoara vor fi, de asemenea, un prilej de a se întâlni mai îndeaproape cu creștini din diferite Biserici locale.
Alegerea locului a fost în baza invitației adresate de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop romano-catolic, care și-a motivat gestul astfel: „În 2016 am participat la un eveniment mai amplu «Împreună pentru Europa» la München. Mi-a plăcut foarte mult și m-am gândit: «Acești oameni din diferite confesiuni fac ceea ce am visat întotdeauna: trăiesc cu bucurie în unitate, în prezența lui Dumnezeu». Acum trebuie să fie martori ai acestei unități în Dumnezeu și la Timișoara.”